Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Vidjet ćemo kakav će biti ishod"

Bošnjaković o uhićenju zapovjednika Manjače: "Uhićen je prema dokumentima koji se odnose na pravosudne procese"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je novinarima u četvrtak da je ratni zapovjednik srpskog logora na Manjači Dane Lukajić uhićen prema dokumentima koji se odnose na pravosudne procese.

Bošnjaković je novinarima pred Banskim dvorima, koje je zanimalo po kojim je zakonima Lukajić uhićen u Hrvatskoj, odgovorio kako "postoje određeni dokumenti vezano za pravosudne procese i po tome je uhićen".

Pročitajte i ovo Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

Na podsjećanje da je Hrvatska prigovarala Srbiji zbog uhićenja ljudi zbog ratnog zločina u Hrvatskoj, a sada Hrvatska uhićuje nekoga tko je ratovao u BiH, Bošnjaković je rekao kako je Hrvatska prigovarala zato što nije dobila od Srbije nikakve podatke vezane za popis osumnjičenih za ratne zločine.

"Mi smo njima sve naše popise dostavili, ovo je nešto novo i obzirom da još uvijek ne funkcionira ta korespondencija vezana za osobe, ovakva stvar se dogodila, ali to ćemo još vidjeti kakav će biti ishod svega toga", kaže Bošnjaković.

Hrvatska policija uhitila je u subotu, 30. lipnja, u Ličkom Petrovu Selu državljanina BiH, ratnog zapovjednika u srpskom logoru na Manjači Danu Lukajića, koji je dolazio na komemoraciju žrtvama logora Jadovno iz 1941. Uhićen je zbog osnovane sumnje da je 1992. godine više puta zapovjedio, a i sam počinio ratni zločin prema zarobljenicima u Manjači.

Bošnjaković je također najavio nove reforme u svom resoru. "Već najesen imamo dosta snažne izmjene Zakona o parničnom postupku, a imamo i novi Zakon o zemljišnim knjigama", rekao je Bošnjaković.

Govoreći o izmjenama Zakona o parničnom postupku, najavio je da će se time uvesti digitalna tehnologija i brzo postupanje, a promijenit će se i odredbe o reviziji, koja guši rad Vrhovnog suda.

Dodao je kako se radi i na Zakonu o zemljišnim knjigama i Zakonu o izvršavanju kazne zatvora. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene