Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POSTUPCI U MIROVANJU

Ništa od Mamićeva izručenja Hrvatskoj: BiH tvrdi da za to nema uvjeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bosna i Hercegovina neće izručiti Zorana Mamića Hrvatskoj, jer prema zaključku tamošnjeg Suda, koji je potvrdilo i Ministarstvo pravde - nisu ispunjeni uvjeti iz međudržavnog ugovora o izručenju.

Zoran Mamić neće biti izručen Hrvatskoj, ustvrdilo je Ministarstvo pravde BiH, potvrdivši rješenje Suda BiH kojim je odbijena molba iz Hrvatske.

"Sud Bosne i Hercegovine je utvrdio da nisu ispunjeni uvjeti (pretpostavke) iz Ugovora o izručenju zaključenog između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske za izručenje potraživanog Zorana Mamića u Republiku Hrvatsku", navedeno je u odgovoru Ministarstva pravde. Dodaje se i da prema Zakonu o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima, ministar pravde BiH u ovakvoj situaciji može samo potvrditi rješenje Suda BiH kojim se molba zamoljene države odbija, navodi Jutarnji list, koji je zatražio odgovor o tom slučaju iz BiH.

Hrvatska je izručenje mlađeg Mamića zatražila po više stavki. Temeljem pravomoćne presude izrečena mu je zatvorska kazna od četiri godine i osam mjeseci, a protiv Mamića se vodi i istraga zbog podmićivanja osječkih sudaca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odluka za mjesec dana Zoran Mamić na novom ročištu za izručenje, njegov odvjetnik: "Nema osnova"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Konačnu riječ ima BiH Hrvatska opet zatražila izručenje braće Mamić, ovog puta zbog podmićivanja osječkih sudaca

Pred Županijskim sudom u Osijeku vodi se i kazneni postupak u tzv. drugoj optužnici protiv Zdravka i Zorana Mamića i još petorice okrivljenih zbog nezakonitog izvlačenja 144 milijuna kuna iz Dinama, čime je klubu nanesena šteta od 200 milijuna kuna. 

To suđenje ne može se nastaviti, jer je pretpostavka za održavanje rasprave nazočnost svih optuženika.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene