Brojenje novca
Brojenje novca Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Pravnik Boško Županović, koji je nakon inauguracije predsjednika Zorana Milanović podnio prijavu protiv Josipe Lisac zbog njezine izvedbe himne, kazneno je prijavljen zbog sumnje da je teško bolesnog muškarca oštetio za 2,6 milijuna kuna.


Dubrovačka policija priopćila je danas da je završeno kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim muškarce kojeg se sumnjiči da je teško bolesnog muškarca, koji je kasnije i preminuo, oštetio za 2,6 milijuna kuna.

Vezani članci Mato Franković Članovi dubrovačkog HDZ-a dobili prijetnje SMS porukama: ''Bit ćemo vas prisiljeni sankcionirati izbacivanjem iz članstva u stranci'' Andrej Plenković Plenković otkrio planove za sezonu: ''Napravit ćemo bilateralne aranžmane dok COVID potvrda ne stupi na snagu i ranije omogućiti dolazak u Hrvatsku''

Neslužbeno doznajemo da je riječ je o Bošku Županoviću, pravniku koji je nakon inauguracije predsjednika Zorana Milanovića podnio prijavu protiv Josipe Lisac jer je, obrazložio, koristila izrugljive artikulacije i tonalitete.

Josipa Lisac Podnesena kaznena prijava protiv Josipe Lisac zbog izvedbe himne: "Očekivao sam da će zavijati, ali ovako nešto..."

Policija Županovića sumnjiči da je lažnim predstavljanjem i prikrivanjem činjenica prevario bolesnog muškarca nagovorivši ga da mu preda na raspolaganje svoju imovinu, koju je dalje prodavao, a imovinsku korist koju je dobio prodajom zadržavao za sebe.

Tako je bez znanja oštećenog prodao više njegovih nekretnina na području Dubrovnika za iznos od 700.000 kuna, a zatim je preuzeo vlasništvo nad tvrtkom žrtve, čime ga je dodatno oštetio za iznos od 1,5 milijuna kuna.

Preostalu imovinu oštećenog osumnjičeni Županović prodao je sam sebi, a da o tome nije obavijestio vlasnika niti mu je za to predao novac, stoji u policijskom priopćenju.

Protiv Županovića podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.