Crno Brdo u Biljanima Donjim (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Crno Brdo u Biljanima Donjim (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević (Klub SDSS-a) istaknuo je u utorak da je vrijeme za konkretnu akciju i uklanjanje "crnog brda", nezakonitog odlagališta otpadne troske u Biljanima Donjim.


"Sad je vrijeme za konkretnu akciju, donesene su sve moguće odluke i rješenja, imamo presudu Europskog suda i opomenu Europske komisije, a ono što najviše treba mještanima Biljana Donjih su kamioni i utovarivači”, kazao je SDSS-ov Boris Milošević u Saboru, iznoseći stajalište u ime Kluba SDSS-a.

Apeliram na Vladu i resorno Ministarstvo - ostavite se administracije i krenite uklanjati ''crno brdo'', dodao je.

Andreja Marić (Klub SDP) obrušila se pak na Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, kritizirajući prijedlog odluke o uklanjanju s liste posebno skupih lijekova druge linije za liječenje multiple skleroze.

"Ta odluka značila bi vraćanje 20 godina unatrag u liječenju multiple skleroze", ustvrdila je Marić, pitajući tko sjedi u administraciji i donosi takve loše odluke, zašto ne konzultiraju stručna društva i igraju se živcima pacijenata.

Crno Brdo u Biljanima Donjim (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Crno brdo otpada ugrožava ljude, zašto Vlada ignorira sud EU-a? ''Hrvatskoj prijete sankcije''

Dugi Rat - 1 Duže od desetljeća guše se u otpadu propale tvornice, ali nitko ne reagira: "Kad puše bura, sve se kovitla..."

Stipo Mlinarić (Klub Domovinskog pokreta) upozorio je pak na probleme koje imaju Hrvati iz Bosanske Posavine kod prelaska hrvatske granice.

"Postupa se prema njima kao da švercaju narkotike, pretresa, baca hrana, ne da im se ništa unijeti u Hrvatsku", kazao je Mlinarić, navodeći da nekoliko kila sira ili krumpira neće nikoga oštetiti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju