Potpredsjednik Vlade Boris Milošević danas je u Capraškim Poljanama kod Siska.


Potpredsjednik Vlade i zamjenik čelnika Stožera civilne zaštite zaduženog za uklanjanje posljedica razornog potresa Boris Milošević danas je posjetio Capraške poljane gdje su postavljene mobilne kućice za smještaj stanovnika Sisačko-moslavačke županije koji su u potresu ostali bez doma.

Vezani članci Potres Jak potres u BiH: "Osjetilo se kako dolazi" Novi potres kod Petrinje Tlo ponovno podrhtava na Banovini: "Zdrmalo nas, kuća malo poskočila, nije dugo - da nas podsjeti"

"Jučer smo postavili oko 46 kontejnera, ukupan broj zahtjeva koje smo dobili od lokalnih stožera je 2360, filtriramo ih jer ima duplih zahtjeva i oni koji imaju zelenu naljepnicu. Onih koji su proritetni je oko 700 i njih ćemo idući tjedan riješiti", rekao je. 

"Jako je puno posla i puno se radi, vikend ne pravi nikakvu razliku", rekao je. 

Kazao je i da su iz HEP-a oko 650 objekata priključili na struju. 

U Capraškim poljanama je i Veljko Kajtazi, zastupnik romske manjine. Zahvalio mu je na dolasku. 

"Dobro da ga imamo jer da ga nemamo ne znam bi li netko obilazio romska naselja. Nije dovoljno imati samo hranu, puno je djece i potrebna je i psihološka pomoć. Ako se bude išlo na obnavljanje, na jesen očekujem da će romska naselja ići u obnovu. Treba građevinski materijal i ako ćemo to imati, moji Romi će sami ići u obnovu", rekao je Kajtazi. 

Miloševića su novinari pitali o kući koju koristi župan Žinić. 

"Bavim se poslom Stožera, ne ulazi u djelokrug Stožera i ne bih komentirao", rekao je. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju