Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne daju svoje

POLICIJA, TRAKTORI I PAJSERI Borba za zemljište na hrvatski način

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Borba Slavonaca za zemlju kasno poslijepodne kulminirala je pravom dramom.

Na oranici nedaleko Đakova dvije su sukobljene strane jedna na drugu nasrnule - traktorima. Sve se pretvorilo u jurnjavu po njivi, u koju se na kraju umiješala i policija. Svemu je svjedočila i naša ekipa.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Posjet Đakovu Plenković o Milanovićevoj izjavi o Habijanu: "Zamislite da ja sada počnem govoriti od novinara tko je kojeg seksualnog opredjeljenja" Ilustracija Zbraja se šteta Snažno nevrijeme na istoku Hrvatske: Grom udario u farme, buknuli požari

Automobilima, traktorima, utovarivačem - jedni drugima pokušavali su blokirati put.

'Taj je zaustavio ovaj moj i onda sam se ja sklonio iza njega, prepriječio mi je dok sam ja orao', ispričao je svoju stranu priče Branko Zorić.

Na oranici nedaleko Đakova, zemlja se branila golim rukama ali i pajserom.

'Ako im treba ovo malo mojeg jada pored tih njihovih 10.000 hektara, ja ovo ne dam, ja svoj posjed branim', kaže Ružica Zorić.

Sijati kukuruz na autocesti ili dovesti krave pred naplatne kućice - Zašto ne?

S jedne strane ratarska obitelj koja zemlju obrađuje posljednje dvije godine, s druge strane tvrtka koja ima odluku o korištenju te zemlje.

'Ne daju mi da radim, na silu hoće ući u posjed, oni ako misle da su u pravu, imaju sudstvo. Ja vjerujem u hrvatsko sudstvo. Neka podnesu parnicu i neka me tuže. Kad dobiju sud ja izađem iz posjeda, ako dobiju', dodaje Branko Zorić.

Svoje traktore djelatnici tvrtke upalili su nakon što su ratari krenuli orati.

Zasije li bivši posjednik novu kulturu, novi mora još šest mjeseci čekati. U jurnjavu po njivi umiješale su se i snage reda. Trebalo je i pojačanje, pa je na oranicu stiglo ukupno 20 policajaca.

U Agenciji za dodjelu poljoprivrednog zemljišta čekaju pravno tumačenje DORH-a. Iako nam je najavljen i odgovor iz tvrtke koja bi trebala ući u posjed spornog zemljišta još nije stigao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene