I dok su se jedni okupljali zbog negodovanja oko mjera, Hrvatska vojska postavljala je šatore ispred bolnice u Dubravi.

Galerija Brigadir Bruno Špoljar - 3 Brigadir Bruno Špoljar - 2 Brigadir Bruno Špoljar - 1 +0 Valentina Baus

Ispred bolnice u zagrebačkoj Dubravi u nedjelju navečer bila je reporterka Dnevnika Nove TV Valentina Baus. Na pitanje očekuje li se toliko teško stanje bolničkog sustava da će pacijente uskoro morati smještati u šatore, Baus je citirala ministra koji je rekao da su se šatori podigli zbog predostrožnosti, ali i da situacija itekako može biti ozbiljna.

Noć na Covid odjelu - 6 Ekipa Dnevnika Nove TV provela noć na COVID odjelu: "Ljudi ne razumiju da su sada na prosvjedima, a za tjedan dana se možemo vidjeti ovdje, gdje ću ih stavljati na respirator"

Za Dnevnik Nove TV razgovarala je s brigadirom Brunom Špoljarom, koji je kazao kako su pripadnici vojske u nedjelju ujutro u deset sati počeli s postavljanjem stambenih jedinica – grijanih šatora.

Zdravstveni radnik Šokirali oglasima, namjerno se žele zaraziti: ''Tražim osobu koja je zainteresirana za izlazak. Jedini uvjet je da je COVID pozitivna"

Postavljeno ih je sedam, a bit će ih podignuto još, bude li za tim potrebe.
U svakom šatoru je deset kreveta. Šatori su opremljeni grijanjem i hlađenjem, a brigadir Špoljar je potvrdio da će biti osigurano da se svi pacijenti osjećaju ugodno.

Na pitanje hoće li ove godine, za razliku od prošle, šatori biti aktivirani, brigadir je kazao kako se nada da to neće biti potrebno, ali i da će sve biti spremno za korištenje.

Kako je izvijestila Baus, popunjeno je 90 posto bolničkih kapaciteta u Dubravi. Kad sve bude popunjeno, pacijenti će biti smještani u šatore. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju