Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučilo je da kontroverzni poduzetnik Blažo Petrović može izaći iz pritvora uz jamčevinu od dva milijuna kuna.


Vijeće je, naime, odbilo žalbu tužiteljstva i potvrdilo odluku istražnog suca Zdenka Posavca koji je prihvatio Petrovićevu jamčevinu u nekretnini vrijednoj dva milijuna kuna. Riječ je o poslovnom prostoru u središtu Zagreba koji će biti sudski blokiran, nakon čega Petrović može izaći iz pritvora u kojem je od 8. prosinca. 'Tek kada sud dobije potvrdu od zagrebačke gruntovnice da je nekretnina pod blokadom osumnjičenik može na slobodu', kazao je Hini zamjenik glasnogovornika zagrebačkog Županijskog suda Ratko Šćekić koji nije želio nagađati kada će se završiti cjelokupna procedura, odnosno kada bi Petrović mogao izaći iz zagrebačkog Okružnog zatvora u Remetincu.

Vezani članci Policajac pušten uz jamčevinu Jedan od policajaca osumnjičenih za ubojstvo Georgea Floyda pušten uz jamčevinu Prosvjedni transparent protiv policije Minneapolisa zbog ubojstva Georgea Floyda Trojici policajaca u slučaju ubojstva Georgea Floyda određena jamčevina od milijun dolara

>> Blaž Petrović ponudio 2 milijuna kuna jamčevine

Protiv Petrovića se na tom sudu vodi istraga zbog sumnje da je zlouporabama položaja i ovlasti nezakonito pribavio 9,6 milijuna kuna. Do početka prosinca skrivao se osam mjeseci u BiH, a kada se predao hrvatskim pravosudnim vlastima određen mu je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponovnog bijega i od utjecaja na svjedoke i uništavanja ili prikrivanja dokaza. Kako bi izašao iz pritvora sudu je ponudio jamčevinu koja je odlukom izvanraspravnog vijeća prihvaćena. Kontroverzni poduzetnik Blažo Petrović do sada je u više navrata optužen za višemilijunske iznude, prijetnje i protupravne naplate, među ostalim, i na suđenju tzv. maloj mafiji, no nikada nije pravomoćno osuđen.