Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''moramo požuriti''

Blaženka Divjak: ''Obrazovna reforma je ozbiljna tema, ne raditi predstavu''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je da je obrazovna reforma ozbiljna tema te da ne bi dopustila da se od nje radi predstava.

Na pitanje novinara je li konferencija za novinare HNS-a u subotu o potrebi donošenja novoga zakona o udžbenicima bio 'performans', ministrica je odgovorila da ona nije članica HNS-a te da ne može govoriti s političke strane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Blaženka Divjak: "Mogu misliti da je izbor Jasminke Culej u povjerenstvo neobičan, to je moje pravo" Slika nije dostupna RADNO LJETO Ubacuje u višu brzinu: Ministrica Divjak najavila mjere za ubrzanje reforme obrazovanja

U petak nije bila riješena dinamika, a dogovor je bio da do 30. studenoga zakon o udžbenicima bude u drugom čitanju u Saboru. Sad moramo požuriti da uhvatimo tempo, što još nije kasno, kazala je Divjak.

Moramo se držati rokova kako bi reforma ušla u sve škole. To je vrlo ozbiljna tema i tu se svi moramo držati rokova, ako razmišljamo strateški, rekla je ministrica Divjak i dodala da je "to je bio krajnji cilj HNS-a" i da mu zahvaljuje na podršci.

Preduvjeti za to su Zakon o udžbenicima, koji uređuje sustav pripreme i odobravanja udžbenika i uređuje sustav najviše cijene udžbenika. Bez toga imamo veliki problem, zaključila je Blaženka Divjak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene