Ministrica Blaženka DIvjak (Foto: Matija Habljak/PIXSELL)
Ministrica Blaženka DIvjak (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je da je obrazovna reforma ozbiljna tema te da ne bi dopustila da se od nje radi predstava.


Na pitanje novinara je li konferencija za novinare HNS-a u subotu o potrebi donošenja novoga zakona o udžbenicima bio 'performans', ministrica je odgovorila da ona nije članica HNS-a te da ne može govoriti s političke strane.

Vezani članci Slika nije dostupna "Mogu misliti da je izbor Jasminke Culej u povjerenstvo neobičan, to je moje pravo" Slika nije dostupna Ubacuje u višu brzinu: Ministrica Divjak najavila mjere za ubrzanje reforme obrazovanja

U petak nije bila riješena dinamika, a dogovor je bio da do 30. studenoga zakon o udžbenicima bude u drugom čitanju u Saboru. Sad moramo požuriti da uhvatimo tempo, što još nije kasno, kazala je Divjak.

Moramo se držati rokova kako bi reforma ušla u sve škole. To je vrlo ozbiljna tema i tu se svi moramo držati rokova, ako razmišljamo strateški, rekla je ministrica Divjak i dodala da je "to je bio krajnji cilj HNS-a" i da mu zahvaljuje na podršci.

Preduvjeti za to su Zakon o udžbenicima, koji uređuje sustav pripreme i odobravanja udžbenika i uređuje sustav najviše cijene udžbenika. Bez toga imamo veliki problem, zaključila je Blaženka Divjak.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju