Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon eksperimentalne provedbe

Blaženka Divjak: "Kurikularna reforma od iduće godine u svim školama"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kurikularna reforma od iduće godine ulazi u sve škole i to u one razrede u kojima je ove godine bila u eksperimentalnoj provedbi, rekla je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak tijekom aktualnog prijepodneva u Saboru, najavivši da će ovaj tjedan u javno savjetovanje biti upućena odluka o donošenju kurikuluma s prilogom svih predmetnih kurikuluma i kurikuluma međupredmetnih tema.

"Kurikularna reforma ulazi u sve škole i to u razredima u kojima je ove godine bila u eksperimentalnoj provedbi - u prve i pete razrede osnovne škole, u prirodoslovne predmete u sedmom razredu, odnosno u prve razrede srednjih škola općeobrazovnog usmjerenja", kazala je Divjak odgovarajući na pitanje Milorada Batinića (HNS) je li sve spremno za ulazak kurikularne reforme u sve škole.

Pročitajte i ovo Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr) počinje školska godina Divjak: "Cilj reforme je da učenici nauče rješavati probleme i steknu funkcionalno znanje" Slika nije dostupna Izazvao buru reakcija Blaženka Divjak o Pupovcu: "Treba biti oprezan s takvim izjavama"

"Kako bismo u tome uspjeli ovaj tjedan u javno savjetovanje stavljamo odluku o donošenju kurikuluma s prilogom svih predmetnih kurikuluma i kurikuluma međupredmetnih tema", dodala je Divjak.

Odluka će biti u javnom savjetovanju mjesec dana, a nakon toga će radne skupine za koje je natječaj u tijeku odgovoriti na javnu raspravu i napraviti određene pomake te će se početkom siječnja 2019. kurikulum donijeti, najavila je ministrica posebno istaknuvši kako rezultati eksperimentalnog programa pokazuju da su učenici, učitelji i roditelji zadovoljni novostima uvedenima u škole. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene