Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Je li mu netko dao mig da bježi?

Blaž Petrović još uvijek nedostupan policiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blaž Petrović i dalje je nedostupan policiji i pravosuđu. Gdje se nalazi ne otkriva, ali poručuje vratit će se i dokazati kako nije istina da se iznudom domogao više od devet milijuna kuna. On, kao uostalom i mnogi drugi, kada im policija zakuca na vrata tvrdi: smještaju mi iz gospodarsko-političkih razloga. Policija pak uz njega traži i krticu u vlastitim redovima - je li i tko Petroviću dao mig da bježi?

U obiteljskoj kući na zagrebačkom Tuškancu Blaža Petrovića nema ni danas. Policija najavljuje raspisivanje tjeralice, a otvara se i istraga zbog sumnje da je Petroviću netko javio da će biti priveden. 'Je li potrebno da se prebacuje loptica između policije i sudstva da mi je netko javio informaciju i da sam pobjegao. Ja nisam znao za informaciju. Ja često putujem', rekao je u telefonskom razgovoru Petrović koji je navodno u rodnoj Hercegovini gdje se skrivao i u vrijeme postupka takozvanoj zločinačkoj organizaciji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kraj maratonskog suđenja Čelnici Herceg-Bosne: Žalimo zbog žrtava, ali nismo krivi Slika nije dostupna Četvorica zatražila riječ Kraj maratonskog suđenja: Čelnici Herceg-Bosne obraćaju se sudu

'Nemam se namjeru skrivati. Gdje se nalazim nije bitno. Ne treba policija trošiti papir na mene za tjeralicu, ja ću se vratiti. Mogu se ne vratiti, ali vratit ću se', kaže Petrović. Odgovor na pitanje tko je Blaž Petrović zapravo je i odgovor na pitanje zašto je policiji, sudstvu i javnosti zanimljiv.

>> Blaž Petrović u bijegu, suradnica uhićena

>> Blaž Petrović: Često na stranicama crne kronike, nikad pravomoćno osuđen

>> Blaž Petrović: Pretres je apsurdan, ne znam zašto to rade

Blaž Petrović široj je javnosti postao poznat u postupku takozvanoj zločinačkoj organizaciji. Takozvani 'blagajnik mafije' kako su ga zvali pravomoćno je oslobođen u postupku mala zločinačka. Nastavio se baviti poduzetništvom. No sud nije mogao zaobići. Izgubio je spor protiv PBZ-a kojeg je tužio za dugovanje. No banka mu je ubrzo nakon premlaćivanja direktora Bože Prke ipak isplatila 15 milijuna eura. S tim premlaćivanjem ga se nikada nije povezivalo. Sudio se i sa Zagrebačkom bankom. Dobio je spor težak 162 milijuna kuna. To je, optužuje danas, razlog njegova progona.

'Žrtva kampanje'

'Franjo Luković i ekipa ne mogu nikako preživjeti taj gubitak na pravnom polju. I zato sam ja meta tih centara moći koji su vladari naših političkih vladara', rekao je Petrović. Istraga o poslovanju tvrtke Morovnik zbog kojeg ga danas traži policija kaže Petrović traje već dugo. U njoj je on sudjelovao, dao je traženu dokumentaciju, a dio je zaplijenjen.

'Radi se kaže o više fiktivnih ugovora, ali s kim su ti ugovori. Kako je moguće da firma Morovnik s nekom drugom firmom napravi fiktivne ugovore, a da druga firma nije supočinitelj kaznenog djela', kaže Petrović. Smatra se žrtvom kampanje i policijsko, gospodarsko političke igre. Razlog kaže - nema političku zaštitu. I u postupku maloj zločinačkoj tvrdio je da mu smještaju. Tada je prozivao desnu struju HDZ-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene