Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezakonito pribavljeno 9,6 milijuna

Blaž Petrović u bijegu, suradnica uhićena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za kontroverznim poduzetnikom Blažom Petrovićem policija je raspisala tjeralicu jer ga zajedno s direktoricom tvrtke 'Morovnik' Vesnom Kvartuč sumnjiči za zlouporabe položaja i ovlasti 'teške' 9,6 milijuna kuna.

Ne otkrivajući identitet osumnjičenih, Ravnateljstvo policije je poslijepodne izvijestilo da je jučer navečer uhićena 43-godišnja direktorica, a da je osumnjičeni 47-godišnjak nedostupan. Od izvora bliskog policijskoj istrazi doznaje se da je riječ Vesni Kvartuč i Blažu Petroviću koji je, po pisanju tiska, prije nekoliko dana napustio Hrvatsku i navodno je u Bosni i Hercegovini, odakle je rodom i čije državljanstvo također ima. Načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec potvrdio je da je za njim raspisala policijska tjeralicu te da se sumnja da je u jednoj od susjednih zemalja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osumnjičeni trenutno u bijegu Istraga i pritvor za Blaža Petrovića i njegovu suradnicu Slika nije dostupna Pretraga kuće i poslovnih prostora Blaž Petrović: Često na stranicama crne kronike, nikad pravomoćno osuđen

>> Blaž Petrović: Pretres je apsurdan, ne znam zašto to rade

Direktorica fiktivno upravljala tvrtkom

Policija vjeruje da je osumnjičena direktorica samo fiktivno upravlja tvrtkom 'Morovnik', a da poslovanje stvarno vodi Petrović. Stvarnog nositelja cjelokupnog poslovanja i formalnu direktoricu tereti se da su od rujna 2003. do lipnja 2004. osmislili i realizirali više fiktivnih pravnih poslova s više fizičkih i pravnih osoba te da je Petrović u konačnici pritom nezakonito pribavio 9,6 milijuna kuna. 'Fiktivni pravni poslovi odnosili su se na zaključivanje neosnovanih ugovornih odnosa o ustupu, namirenju i preuzimanju potraživanja, davanju i primanju pozajmica kao i na druge pravne poslove koji nisu evidentirani u poslovnim evidencijama', stoji u priopćenju Ravnateljstva policije.

Suradnica pred suca

U policiji kažu da će Petrovićeva suradnica, koja je uhićena sinoć u 19,30 sati, uz kaznenu prijavu u zakonskom roku biti prepraćena istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda. Policija je izvijestila i da je u cilju pronalaženja i osiguravanja dodatnih dokaza, temeljem sudskog naloga, jučer pretraženo više stanova, poslovnih prostora, automobila, računala i mobitela u vlasništvu više fizičkih i pravnih osoba. Kriminalističku obradu vode Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i zagrebačka policija u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom.

>> Blaž Petrović: Često na stranicama crne kronike, nikad pravomoćno osuđen

Kontroverzni poduzetnik Blaž Petrović do sada je u više navrata optužen, među ostalim, i na suđenju tzv. maloj mafiji, zbog višemilijunskih iznuda, prijetnji i protupravnih naplata, no nikada nije pravomoćno osuđen. Nakon jučerašnje pretrage u njegovim poslovnim prostorima, on se javio medijima i rekao da je na putu te da će se vratiti u Hrvatsku. Odbacio je sve optužbe da se bavi kriminalom i da njegove tvrtke posluju nezakonito.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene