Ilustracija
Ilustracija Foto: Press Association/PIXSELL

Ovogodišnji kalendar praznika i blagdana koji su neradni neće vas oduševiti. Mnogi od njih padaju na nedjelje koje su za većinu ionako neradne, ali za vas smo se potrudili naći varijante koje bi se mogle spojiti u mini godišnji odmor…


Dan državnosti koji se od 2019. ponovno obilježava 30. svibnja ove smo postpandemijske godine proveli na biralištima. Na izbornu nedjelju ove godine je pao i praznik pa se nismo usrećili.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Kamere Dnevnika Nove TV zabilježile: Tko je sve radio skraćeno? Slika nije dostupna Evo koliko još slobodnih dana možete 'ukrasti' do kraja godine!

Ipak, već tjedan nakon dobre vijest za "spajalice" – na četvrtak 3. lipnja pada blagdan Tijelova koji je neradni dan. U kombinaciji s prethodnim vikendom i četiri dana godišnjeg odmora , odmarat ćete još cijeli tjedan.

Oni koji nisu uspjeli spojiti Tijelovo s vikendima, novu priliku za produženi godišnji odmor imaju već krajem mjeseca – na utorak 22. lipnja ove godine pada Dan antifašističke borbe koji se u istoj varijanti kao i Tijelovo može spojiti s vikendom, ako ne i dva.

U srpnju nema praznika ni blagdana, već za to treba pričekati kolovoz. No ni tu stvari ne izgledaju kako smo navikli. Od dva neradna dana, ovog puta samo Dan domovinske zahvalnosti pada na radni dan, četvrtak 5. kolovoza. Blagdan Velike gospe ove godine je – nedjelja.

U rujnu i listopadu nema neradnih dana, ali u studenom su dva – Dan svih svetih u ponedjeljak 1. studenog i Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje koje obilježavamo u četvrtak 18. studenog.

Pogled na prosinac, mjesec darivanja u kojemu se najčešće spajaju slobodni dani, ostavit će gorak okus. I Božić i Sveti Stjepan, ali i Nova godina, padaju na vikende pa se ne mogu spojiti i produžiti blagdansko slavlje.

Ali, nemojte biti razočarani - samo se sjetite kakva je bila nesretna 2020. godina...

Kalendar praznika i blagdana 2021.

Sveta tri kralja - 6. siječanj, srijeda

Uskrs i Uskršnji ponedjeljak - 4. i 5. travnja

Praznik rada - 1. svibnja, subota

Tijelovo - 3. lipnja, četvrtak

Dan antifašističke borbe - 22. lipnja, utorak

Dan domovinske zahvalnosti - 5. kolovoza, četvrtak

Velika gospa - 15. kolova, nedjelja

Dan svih svetih - 1. studenog, ponedjeljak

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje - 18. studenog, četvrtak

Božić - 25. prosinca, subota

Sveti Stjepan - 26. prosinca, nedjelja

Nova godina - 1. siječnja 2022., subota

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju