Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mudra odluka

Ovaj grad namjerava platiti, kako bi potrošio manje: "Planiramo iz ušteda otplaćivati taj kredit"

Lampa po lampa i bjelovarska rasvjeta postaje pametnija. Uskoro će u cijelom gradu imati LED rasvjetu koja će automatski pojačavati ili smanjivati svjetlo, ovisno o vremenu i gustoći prometa. Ovako na električnoj energiji planiraju uštedjeti više od 70 posto.

Bjelovar će uskoro imati pametnu LED rasvjetu.

"Rasvjeta će ful svijetliti do 23 sata, u 23 sata taj režim pada na 80 posto intenziteta rada svjetiljki, od ponoći do 3 sata ujutro pada na 30 do 50 posto", pojašnjava Kristina Kocur iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti.

A intenzitet će ovisiti i o prometnici na kojoj je rasvjeta postavljena. Sve lampe će se zamijeniti do kraja godine. Cijena projekta - milijun i 500.000 eura.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sezona požara Požar u Zadru gasila dva kanadera: Postojala je opasnost da vatra zaprijeti kućama

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, predsjednik Vlade Mora se živjeti Plenković o Banožićevoj aferi: "Stan neće vratiti jer stan je državni. Cijela stvar je pretjerana"

"Planiramo ajmo reći iz ušteda otplaćivati taj kredit, predviđene procjene projektantske su uštede do 70 posto u samoj cijeni eletrične energije", komentirala je Kocur.

Što o tome misle građani Bjelovara pogldajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene