Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedan 13 milijuna kuna

Bjelovar: Milinović u rad pustio uređaj za magnetsku rezonanciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bjelovarska opća bolnica od danas ima uređaj za magnetsku rezonanciju, vrijedan oko 13 milijuna kuna i, kako je istaknuto na prigodnoj svečanosti, jedan je od kvalitetnijih u Hrvatskoj.

Potpredsjednik vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović, koji je označio početak rada uređaja, istaknuo je da u zdravstvo treba stalno ulagati. Za rad na magnetskom uređaju stručno osoblje bjelovarske radiologije pripremalo se šest mjeseci u Splitu i Zagrebu. Do sada je na pokusnim pregledima bilo oko 150 bolesnika, a ministar zdravstva očekuje da će na tom uređaju biti pregledano oko pet tisuća pacijenata na godinu. Milinović je istaknuo da je 800 milijuna kuna uloženih u novu opremu u hrvatskom zdravstvu više nego nužno jer je 'hrvatsko zdravstvo jako onoliko koliko su jake bolnice'.

Pročitajte i ovo Osoba s invaliditetom dobila kaznu Šef Udruge rezigniran Šok za osobe s invaliditetom: "Počeli su nam naplaćivati kazne"; Nakon našeg upita u Gradu razmišljaju o promjenama Zimske gume - 1 Teška krađa Mladić opelješio vulkanizersku radnju: Krao automobilske gume i opremu u vrijednosti 40 tisuća eura

Osvrnuvši se na zdravstvenu reformu, kazao je kako je njegovo ministarstvo od njezinih početaka uspjelo uštedjeti oko 500 milijuna kuna na lijekovima i 350 milijuna na bolovanjima prošle godine. Na svečanosti su, među ostalim, bili i potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešić, ministar turizma Damir Bajs, bjelovarsko-bilogorski župan Miroslav Čačija, gradonačelnik Antun Korušec i drugi. Ministar Milinović je, nakon svečanosti, na novinarski upit o spajanju bolnica u Zagrebu odgovorio da je nekoliko puta predsjednika Skupštine grada Zagreba pozivao na radni sastanak, no da se nije odazvao. Ministar je dodao da je uvijek spreman otići u gradsku skupštinu i objasniti svima zdravstvenu reformu, a 300 milijuna kuna, koliko bi se spajanjem uštedjelo, kazao je, mogu poslužiti za, primjerice, desetgodišnje financiranje bolnice u Kninu.

Potpredsjednica vlade Đurđa Adlešič, koja nakon izlaska HSLS-a iz vladajuće koalicije čeka razrješenje od predsjednice vlade, na novinarski upit je li istina da će biti savjetnica predsjednika Ive Josipovića odgovorila da ona ima svoje zarađeno radno mjesto, da će mandat odraditi do razrješenja te da se ne nalazi u bezizlaznu položaju. Odluka stranke za nju je obvezatna. Nakon odmora, na kojem nije bila već godinama, kako je rekla, donijet će konačnu odluku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene