Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premjestili ga

Sanader više nije u Remetincu: "Ima pravo na šetnju, može izići u grad, može preko vikenda kući"

Bivši premijer Ivo Sanader više nije zatvorenik Remetinca. Nakon 9 godina premješten je u kaznionicu poluotvorenog tipa Lipovica. U sobi je s još pet zatvorenika na odsluženju zatvorske kazne, a u istom zatvoru služe i Tomislav Horvatinčić i policajac Željko Dolački, bivši šef zagrebačke krim policije.

Kaznionica Lipovica zatvor je poluotvorenog tipa u kojem će Ivo Sanader nastaviti služiti kaznu.

Uvjeti u tome zatvoru za bivšeg premijera znatno su primjereniji, kaže njegov odvjetnik Čedo Prodanović. "Sigurno su humaniji uvjeti. Ima pravo na šetnju, imaju zajedničke prostorije, dvorište, a imaju i pogodnosti da mogu izići u grad, da mogu preko vikenda ići kući."

Pročitajte i ovo Ivan Malenica, ministar "Čudna situacija" Malenica za Dnevnik Nove TV o prikupljanju donacija: "Postoje jasna pravila. Smiju šest mjeseci prije izbora"

Glavni je privilegij u Remetincu jednosatna šetnja dvorištem. Bivši premijer Ivo Sanader proveo je tamo ukupno 9 godina, ali ne u kontinuitetu, s određenim prekidima, što zbog odlaska na slobodu, što zbog odlaska na liječenje tijekom odsluženja.

Odslužio je 9 od 18 godina, koliko mu je izrečena pravomoćna sudska presuda. Time su se stekli uvjeti za njegov premještaj. Odluka o tome donesena je unutar zatvorskog sustava, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo.

Pročitajte i ovo Branimir Glavaš Ratni zločini Garaža i selotejp: Glavaš i suoptuženici u petak će čuti presudu nakon ponovljenog suđenja

Sanaderu se u obzir uzela dužina boravka, primjereno ponašanje, kao i narušeno zdravstveno stanje. Njegovi odvjetnici tražit će puštanje na uvjetni otpust iduće godine, a sada su podnijeli zahtjev da mu se dužina kazne smanji.

"Stavili smo i zahtjev za nepravu obnovu kaznenog postupka s traženjem da se ublaži kazna koja mu je dodijeljena jer su u međuvremenu od te kazne od 18 godina nastupile određene olakotne okolnosti za koje sudovi nisu znali pri određivanju kazne niti su postojali, a tu prvenstveno mislim na zdravstveno stanje", kazao je Prodanović.

U tih devet godina i zdrav bi se čovjek razbolio.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene