Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bivši predsjednici HFP-a oslobođeni optužbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednici Hrvatskog fonda za privatizaciju Tomislav Družak i Stipe Hrkač danas su na zagrebačkom Općinskom sudu oslobođeni optužbi da su sklapanjem štetnih ugovora Fond oštetili za 3,4 milijuna kuna.

U sudskom postupku nije dokazano da su Družak i Hrkač počinili kazneno djelo sklapanja štetnih ugovora ili da su to namjeravali, rekao je općinski sudac Marko Benčić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj Maestro: Ispitan USKOK-ov tajni agent Slika nije dostupna Škare Ožbolt proziva Polančeca zbog 'Puljanke d.d.'

Pojasnio je kako je riječ o više istih ugovora koje su predsjednici Fonda, svaki u svom mandatu sklapali s Hrvatskim informativnim centrom (HIC).

Prema spornim ugovorima HIC je trebao emitirati niz
promidžbenih emisija o pretvorbi i privatizaciji na satelitskom programu za područje Sjeverne Amerike. 

Međutim u optužnici se tvrdilo da promidžbeni materijali HIC-u nikad nisu dostavljeni, pa ni prikazani.

Družakov odvjetnik ranije je putem medija ustvrdio da je cijeli
postupak bio politički obračun sadašnjeg direktora Croatia osiguranja i bivšeg šefa HFP-a Hrvoja Vojkovića sa svojim prethodnicima. 

Vojković je takve tvrdnje odbacio rekavši da su prijavljeni samo Hrkač i Družak, a ne i svi bivši HDZ-ovi predsjednici HFP-a.

Tomislav Družak bio je na čelu HFP-a od siječnja 1997. do listopada 1998. a Stipe Hrkač od listopada 1998. do veljače 2000.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene