Ato Markin (Foto: Markin/Facebook)
Ato Markin (Foto: Markin/Facebook) Foto: Markin/Facebook

Potaknut protumigrantskom histerijom, koja se ovih dana širi Hrvatskom, Zagrepčanin Ato Markin, podrijetlom iz Gane, napisao je simpatičnu objavu na Facebooku.


U objavi je naveo: "Ne prijavljujte me policiji. Domaći sam dečec iako na prvi pogled ne bi rekli. Rođen u Petrovoj bolnici kao svi pravi Zagrepčani. Inače uvijek obrijan, fine zurkice i tako to... Sadašnji look je za potrebe snimanja jednog filma. #Samokažem da me ne zamijenite za migranta.
I za kraj hit pitanje - Jel vam izgledam nervozno?"

Vezani članci Migranti, ilustracija Centar za mirovne studije podnio kaznene prijave protiv dvojice policajaca: "Migrante predali osobama koje su ih brutalno mučile" Migranti - 2 Stručnjak za sigurnost: "Otisak na leđima izbjeglica potječe ili od štapa ili od pendreka, a ne od oružja kakvo spominju"

Markin je postom želio aludirati na slučaj iz Samobora, kada je gospođa strane djelatnike koji rade u tvrtki Mate Rimca zamijenila za migrante te ih prijavila policiji.

"Tome se ne čudim, no žalim što se ovakve situacije događaju u Hrvatskoj. Ako si imalo drugačiji i ako se po bilo čemu izdvajaš, odmah si označen kao sumnjiv i opasan, i to je loše“, rekao nam je Markin koji kaže kako je sliku i post objavio iz zafrkancije.

"Rođen sam u Zagrebu, tu živim više od 30 godina... Ma najbolje da me prijave", kaže nam taj bivši novinar, koji priznaje da je ipak imao jednu neugodnu situaciju, ali ne u Hrvatskoj, već u Sloveniji.

Krenuo je kod prijatelja i kad je izlazio iz auta, uočili su ga slovenski policijaci koji su išli u suprotnom smjeru. Spazivši ga, odmah su okrenuli vozilo, krenuli za njim i dobro ga promotrili. "Nisu me zaustavili niti legitimirali, ali vidjelo se da su me detektirali kao sumnjivog ili kao migranta."

Situacija mu nije bila neugodna, već smiješna. "Mi (Hrvati) zaboravljamo da puno naših ljudi radi u Njemačkoj, Austriji, Kanadi, SAD-u ili Australiji i nitko ih ne doživljava kao ugrozu", za kraj nam je rekao Markin.

 

Novinari portala DNEVNIK.hr s migrantima u Velikoj Kladuši: ''Svaki dan pokušavam proći granicu. Mogu li s vama?“

Građevinski inspektori objavili uznemirujuće prizore nestabilnih zgrada