Obavijesti Video Pretražite Navigacija
paranoja i širenje panike

Histerija uzela maha: Žena prijavila migrante, ispostavilo se da su strani radnici

Migranti putuju kroz Liku (Foto: Dnevnik.hr)
Migranti putuju kroz Liku (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Migranti putuju kroz Liku (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Predsjednik HSS-a i gradonačelnik Samobora Krešo Beljak objavio je na svojoj stranici na Facebooku informaciju kako se Samoborom šire lažne vijesti o migrantima.

Evo što je napisao:

Pročitajte i ovo Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije

"[ILEGALNI MIGRANTI U SAMOBORU?! - NE NASJEDAJTE NA LAŽI!!] Tragom brojnih upita i vijesti koje se šire društvenim mrežama o ilegalnim migrantima koji 'tumaraju' Samoborom i samoborskim krajem, obavještavamo vas da se radi o krivim informacijama i lažima.

Prava istina je da je jedna gospođa vidjela 'migrante' u jednom trgovačkom centru u Samoboru te ih odmah prijavila policiji. Policija je utvrdila da se radi o stranim zaposlenicima jedne samoborske tvrtke s urednim radnim i boravišnim dozvolama. Sve ostale 'vijesti' i 'dojave' jednostavno nisu istinite i molimo vas sve da ne nasjedate na laži i na neodgovorno i bezrazložno širenje straha i panike. #politikahr #migranti #imigranti #izbjeglice."

Na Beljakovu objavu pristigli su brojni komentari: "Kakva paranoja, kada će institucije početi raditi svoj posao i početi kažnjavati širenje lažnih vijesti?". Drugi korisnik društvene mreže napisao je: "Kažnjavati i pojedince koji šire paniku!", dok je treći napisao: "Šta bumo sad sve koji su malo tamniji od nas (možda su bili na moru) prijavljivali policiji... omg...".

"Nevjerojatna količina ksenofobije pojavila se po internetu uz istu toliku količinu lažnih vijesti medija i pojedinaca", napisao je jedan od korisnika.

U medijima se pojavila informacija da su "migranti" zapravo bili zaposlenici planetarno poznate tvrtke Rimac Automobili iz obližnje Svete Nedelje, no iz te su nam tvrtke odgovorili da nemaju informaciju da se radilo o njihovim radnicima.

Rimac trenutačno zapošljava oko 350 radnika, među kojima je oko 10 posto stranaca iz više od 20 zemalja svijeta, od Kanade, Meksika, Brazila, preko Pakistana Indije i Šri Lanke, pa do Koreje i SAD-a. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene