Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Islobođen i Majić

Bivši ministar turizma Herak nepravomoćno oslobođen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ministar turizma Ivan Herak i suvlasnik i predsjednik Nadzornog odbora Croatia golfa Matej Majić danas su na pulskome Županijskom sudu nepravomoćno oslobođeni optužaba za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te za pomaganje u toj zloporabi na štetu Ministarstva turizma 1999. godine.

U obrazloženju presude sutkinja Dorijana Dolenc-Kujundžić navela je da ni po jednoj točki optužnice nisu predočeni dokazi za spomenuta kaznena djela te da je projekt izgradnje 15 golfskih igrališta izrađen po nalogu Ministarstva turizma, a ne izravnom pogodbom. Sud je također utvrdio, nakon mnogih ispitanih svjedoka i stručnjaka, da se u tom poslu nije radilo o nezakonitom stjecanju imovinske koristi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice Opća bolnica Pula Istraga u tijeku Novi detalji tragedije u Istri: Roditelji preminule djevojčice i dva dana ranije bili su u bolnici

>> Nema nagodbe: 'Povrijedili su mi čast, pritvorili me i gonili devet godina'

Sutkinja je rekla da državno odvjetništvo navode iz optužnice, po kojima je Herak novcem Ministarstva turizma "podmirivao dugove svojeg poduzeća 'Midinvest' tvrtki 'Baxmar' prebacujući ga preko Hrvatske turističke zajednice Majićevu 'Croatia golfu', nije potkrijepilo nijednim materijalnim dokazom". Isto se odnosi i na točku optužnice koja tereti Heraka da je izravnom pogodbom kao ministar turizma, angažirajući Majićevu tvrtku 'Croatia golf' za izradu navodno neupotrebljive dokumentacije za golfska igrališta, sebi i Majiću priskrbio protupravnu imovinsku korist od 3.162.463 kune. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene