Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nema nagodbe: 'Povrijedili su mi čast, pritvorili me i gonili devet godina'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ministar turizama Ivan Herak tužit će državu i tražiti oko dva milijuna kuna odštete zbog povrede časti, pritvaranja i devetogodišnjeg kaznenog postupka.

Devet godina trajala je pravosudna trakavica u kojoj je Herak, kao visokopozicionirani političar, optuživan za zlouporabu položaja i ovlasti te prisvajanje milijun i 800 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Wang YI, kineski ministar obrane "Bit ćemo snaga mira" Ministar svjetske velesile priznao da je s Rusijom ostvaren potpuno nov model odnosa: "Produbit ćemo stratešku suradnju s Moskvom" Slika nije dostupna Herak će od države tražiti odštetu kojom će osnovati zakladu

Godinu i pol dana odležao je i u pritvoru strogog pulskog zatvora, gdje je završio munjevitim uhićenjem odmah nakon primopredaje ministarske dužnosti. No došlo je i njegovih 5 minuta.

>> Oslobođen bivši ministar Ivan Herak

Vrhovni sud prošloga je tjedna donio pravomoćnu presudu kojom je Herak oslobođen svih optužbi. To mu daje mogućnost za tužbu protiv države i traženje odštete. Tvrdi da je proces protiv njega bio montiran u obavještajnim krugovima.

'Neću ulaziti u nikakvu nagodbu s Državnim odvjetništvom Republike Hrvatske. Oko časti i ugleda nema nagodbe! To ne postoji. Tužiti ću Republiku Hrvatsku', rekao je Herak.

Sav će novac, dobije li spor, najavljuje, donirati za školovanje pravnika. 

Danas je uspješan poslovan čovjek, bavi se konzultantskim poslovima u turizmu i investicijama u nekretnine.

Herak tužbom protiv države poručuje da nije Pedro. Želi izboriti pravo na devet godina bačenih u vjetar.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene