Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kažnjeni i odvjetnici

Kirin kažnjen s 5 tisuća kuna zbog nedolaska na suđenje Sanaderu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nedolaska na svjedočenje u slučaju Fimi Media, sutkinja je bivšem ministru unutarnjih poslova i aktualnom gradonačelniku Virovitice Ivici Kirinu dala kaznu od 5 tisuća kuna.

Kirin je novčano kažnjen, jer je 'na vrijeme bio obaviješten, te sud nije upozorio o eventualnom nedolasku', pojasnila je sutkinja. Novčano su kažnjeni i Sanaderovi odvjetnici Prodanović i Sloković. Kirin je poručio kako nije mogao doći 'zbog neodgodivih obaveza'.

Pročitajte i ovo Božidar Kalmeta Dvije afere Bivši HDZ-ov ministar Božidar Kalmeta i na novom suđenju odbacio krivnju za korupciju Slika nije dostupna Suđenje za Fimi mediju VIDEO Mate Mišo Kovač: Jesi li zadovoljan, predsjedniče?; Sanader: Jesam

Kirin je jedan od čelnika državnih institucija i tvrtki koji je, po USKOK-ovim sumnjama,sudjelovao u punjenju HDZ-ova 'crnog fonda' nezakonito izvučenim novcem preko marketinške agencije Fimi Media, po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici.

>>Thompson šokiran: 'Nikad mi nitko nije dao pola milijuna eura'

Kirin je, navodno, s Fimi medijom izravnom pogodbom sklopio ugovore za promidžbene kampanje, kojima je proračun oštećen za više od 7 milijuna kuna. No, optužnicu koja je već bila dostavljena sudu, USKOK je povukao početkom srpnja prošle godine. Iako su kao svjedoci najavljeni i čelnici HDZ-a BiH 1990. Božo Ljubić i Martin Raguž njihova je stranka danas priopćila da oni o tome nisu obaviješteni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene