Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog nedolaska na svjedočenje u slučaju Fimi Media, sutkinja je bivšem ministru unutarnjih poslova i aktualnom gradonačelniku Virovitice Ivici Kirinu dala kaznu od 5 tisuća kuna.


Kirin je novčano kažnjen, jer je 'na vrijeme bio obaviješten, te sud nije upozorio o eventualnom nedolasku', pojasnila je sutkinja. Novčano su kažnjeni i Sanaderovi odvjetnici Prodanović i Sloković. Kirin je poručio kako nije mogao doći 'zbog neodgodivih obaveza'.

Vezani članci Ivo Sanader na suđenju (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Ni iz trećeg puta nije iznosio obranu: Suđenje Sanaderu prebačeno za rujan Slika nije dostupna Terešak: Krali su pojedinci, a ne 22 tisuće članova HDZ-a

Kirin je jedan od čelnika državnih institucija i tvrtki koji je, po USKOK-ovim sumnjama,sudjelovao u punjenju HDZ-ova 'crnog fonda' nezakonito izvučenim novcem preko marketinške agencije Fimi Media, po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici.

>>Thompson šokiran: 'Nikad mi nitko nije dao pola milijuna eura'

Kirin je, navodno, s Fimi medijom izravnom pogodbom sklopio ugovore za promidžbene kampanje, kojima je proračun oštećen za više od 7 milijuna kuna. No, optužnicu koja je već bila dostavljena sudu, USKOK je povukao početkom srpnja prošle godine. Iako su kao svjedoci najavljeni i čelnici HDZ-a BiH 1990. Božo Ljubić i Martin Raguž njihova je stranka danas priopćila da oni o tome nisu obaviješteni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook