Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje za Fimi mediju

Thompson šokiran: 'Nikad mi nitko nije dao pola milijuna eura'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu, te HDZ-u za izvlačenje 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi medija.

Na klupi za svjedoke pojavio se glazbenik Marko Perković Thompson, a Mate Miše Kovač je svoj nedolazak ispričao bolešću. Thompson je bio šokiran i iznenađen kad je čuo da je Mladen Barišić, bivši ravnatelj Carinske uprave i rizničar HDZ-a, rekao kako mu je dao 515.000 eura.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavak suđenja Sanaderu i HDZ-u Thompson svjedočio o primanju novca od HDZ-a: "Da, Sanader me nazvao..." Slika nije dostupna Na suđenju Sanaderu 'Sastavio sam ugovor kojim je Thompson dobio pola milijuna eura da ne pjeva'

'Nitko mi nikad nije dao ni ponudio novac i zbog tih sam tvrdnji imao mnogo neugodnosti. Ne znam koji je Barišićev motiv, jer ga ne poznajem', rekao je Thompson na sudu.

Thompson: 'Porezni nesrazmjer od 1,3 milijuna kuna mi je utvrđen na neobičan način'

Thompson je dodao kako je jednom bio na carini, gdje je 'nosio CD, slike i karte za koncert na molbu fra Slavena Milanovića Lifre', te kako 'tamo nije dobio nikakav novac.'

Ispričao je kako je stan u Radničkoj kupio 2009.godine, a zemljište u Remetama 2007.godine. Tužiteljica ga je pitala je li mu Porezna utvrdila porezni nesrazmjer 2007., na što je Thompson rekao kako je nesrazmjer utvrđen ' na neobičan način, jer Porezna nije priznala kupovinu zemljišta u kojem su sudjelovali i moji prijatelji.' Porezni nesrazmjer je utvrđen na iznos od 1,3 milijuna kuna, što je i platio, a u tijeku je njegova tužba protiv takve odluke Porezne uprave. 

Mate Mišo Kovač se ispričao zbog bolesti, Jordan odbacio tvrdnje da je dobio pola milijuna kuna za ulazak u koaliciju s HDZ-om

Glazbenik Marko Perković Thompson završio je sa svjedočenjem, a Mate Mišo Kovač ispričao se bolešću, zbog nedolaska na suđenje u svojstvu svjedoka, te je sudu uputio svoju medicinsku dokumentaciju. Na klupi za svjedoke našao se bivši predsjednik HSU-a Vladimir Jordan, koji je odbacio tvrdnje kako je primio 500.000 kuna da bi njegova stranka ušla u koaliciju s HDZ-om, kako je svjedočio M. Barišić.

'Nikada nisam sam išao na pregovore kod Sanadera i nikada nisam tražio financijsku pomoć za svoju stranku HSU', rekao je Jordan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene