Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne vidi vezu

Smijenjeni članovi Uprave tužili Inu! Plenković: "To je njihova privatna stvar"

Bivši članovi uprave Ine tužili su kompaniju zbog otkazivanja ugovora nakon što je otkrivena plinska afera u kojoj je tvrtka oštećena za oko milijardu kuna.

 

Bivši članovi uprave Ine Niko Dalić, Barbara Dorić i Darko Markotić tužili su tvrtku zbog otkaza ugovora o radu, do čega je došlo nakon što je javnost doznala za plinsku aferu tešku više od milijarde kuna.

Podsjetimo, mađarski članovi uprave koji su predstavljali MOL sami su podnijeli ostavke, a troje hrvatskih članova smijenjeno je nakon što to nisu učinili na javni premijerov poziv da odu. Iako ih je Nadzorni odbor Ine smijenio na prijedlog Vlade, Andrej Plenković ne vidi kakve veze Vlada ima s tužbom.

"To je pitanje između njih i Ine. To je njihova privatna stvar da rješavaju svoja pitanja sa svojim poslodavcem. Što se tiče etičnosti u varijanti da vas tamo netko postavi pa vam kaže: 'Dogodilo se to što se dogodilo, vrijeme je da se odstupi', onda se odstupa", rekao je Plenković.

 

 

 

Pročitajte i ovo Davor Štern i Siniša Petrović na Antikorupcijskom vijeću ANTIKORUPCIJSKO VIJEĆE Štern o prodaji Ine: "Pravo veta bilo je otrovna pilula"; Petrović: "Velika je razlika između vlasništva i upravljanja"

Ina još nije službeno potvrdila ovu informaciju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene