Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Recept za uspjeh

Biste li i vi ljetovali u ovakvoj kućici?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Put do punog proračuna i turističkog procvata, iako nemaju more, otkrili su u maloj općini Vinodol. Turistima nude luksuzno opremljene kuće.

Možda nemaju more, ali gotovo je svaka kućica luksuzno uređena. Dvorište i bazen tu su pravilo, a ne iznimka. Popunjenost doseže i do 130 dana u godini. 'Iz godine u godinu broj dolazaka i noćenja raste. To su neki postoci od 20, 30 posto', kaže Iris Bruketa, direktorica turističke zajednice vinodolske općine.

Pročitajte i ovo Kruzer Norwegian Cruise Line Krstarenje iz noćne more Putnici jurili kroz šest država kako bi uhvatili kruzer koji ih je ostavio na obali: "Među nama ima teških bolesnika!" Konkretne turističke brojke - 3 Turizam u Hrvatskoj Po Uskrsu se sezona poznaje: Uspoređujući ovaj datum s lanjskim, gostiju je nešto manje, ali zbog jedne stvari taj podatak ne treba zabrinjavati

Srećom raste i broj onih koji su spremni upustiti se u avanturu ulaganja u ovakvu vrstu turizma. Borana i Marko obnovili su obiteljsku starinu i shvatili da su na pravome putu. 'Mi smo krenuli, pokušali i shvatili da je to zapravo prava stvar. Naši prijatelji su mislili da smo potpuno poludjeli, da novac ulažemo u nešto što nam se nikada neće vratiti', kažu Marko i Borana Mohorovičić.

>> Krk ima novi turistički adut - crvenu podmornicu

Srećom, prijatelji nisu bili u pravu. 'Ovo je već druga kuća koju stavljamo u turizam. Dobro nam je krenulo tako da smo odlučili se dalje širiti. Ja sam dao otkaz na poslu i totalno sam se okrenuo turizmu', kaže Marko.

Sa svakom novom kućicom cijeli je kraj na dobitku. Do prije desetak godina zaseoci poput ovoga u općini Vinodolskoj doslovce su izumirali. Ruralni turizam udahnuo im je novi život.

Sjajna popunjenost u predsezoni i posezoni te činjenica kako je mahom riječ o gostima bolje platežne moći cijelome kraju daje novi zamah. Iz godine u godinu obnovljenih je starina sve više.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene