Propucani lovci (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Propucani lovci (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Dovršena je kriminalistička istraga nad 58-godišnjim lovcem kojega policija sumnjiči da je upucao svojeg 64-godišnjega kolegu.


Istraživanjem je utvrđeno da je 58-godišnjak u petak, u prijepodnevnim satima, u lovištu kod mjesta Kraljeva Velika, na području općine Lipovljani, sudjelovao u organiziranom i prijavljenom lovu te su se on i oštećeni 64-godišnji lovac nalazili na susjednim čekama udaljenima oko 90 metara.

Vezani članci Teška prometna nesreća u Sloboštini Teška nesreća u zagrebačkoj Sloboštini: Vatrogasci izvlačili ljude iz smrskanog automobila Schlosserove stube, ilustracija Nezgoda na novogodišnje jutro u Zagrebu: Auto "parkirala" na Schlosserovim stubama

U jednom trenutku 58-godišnjak je iz lovačkog karabina pucao u divlju svinju, koju je promašio te je puščano zrno pogodilo 64-godišnjaka u natkoljenicu.

Oštećenom je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život.

Alkotestiranjem 58-godišnjaka utvrđeno je da nije bio pod utjecajem alkohola te mu je oduzeto oružje s kojim je sudjelovao u lovu. Protiv njega je podnesena kaznena prijava.