Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Biskup Uzinić na propovijedi u dubrovačkoj katedrali poručio je kako u narodu vlada određeni pesimizam i loše ozračje koje nije izazvano raspravama o Istanbulskoj konvenciji.


Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u ponedjeljak se na misnom slavlju u dubrovačkoj katedrali u propovijedi dotaknuo i Istanbulske konvencije.

Vezani članci Pedro Pascal Naočiti glumac iz najgledanijih serija stigao u Lijepu Našu, s njim je i kolega poznat po bizarnom ponašanju? Mike Pompeo i Andrej Plenković Okončan sastanak Pompea i Plenkovića: "Nadam se da će državno tajništvo vidjeti da smo ispunili sve preduvjete za ukidanje viza za posjet SAD-u"

Uzinić je u propovijedi, između ostalog, rekao kako ozračje i vrijeme u kojem živimo djeluje pomalo pesimistično. Objasnio je kako se pesimistično ozračje osim u Crkvi može primijetiti i u narodu.

"I tu vlada određeni pesimizam i loše ozračje koje nije izazvano raspravama o Istanbulskoj konvenciji, koja nije najteži problem s kojim se mi kao društvo trenutno suočavamo, nego cjelokupnom situacijom u narodu. Taj pesimistični osjećaj se može steći kad iz godine u godinu slušamo statističke podatke o izumiranju hrvatskog naroda, o tome da se sve manje mladih ženi, da se sve kasnije žene, da ne sklapaju crkvene brakove, da je sve više rastava, da nas sve više umire a manje rađa, da nas se sve više iseljava, pa da je naša zemlja postala zemlja u kojoj više nije poželjno živjeti. Kao da su se zaludu borili oni koji su položili svoje živote za našu slobodu", rekao je.

Dubrovački biskup rekao je i kako zna da ima ljudi koji imaju probleme s plaćama i koji su nezaposleni, ali mišljenja je da je moguće imati drugačije ozračje.

"Upirati samo prstom u druge, u Vladu, Sabor, ili u one koji su devedesetih godina popljačkali Hrvatsku, koji su gledali samo sebe i svoj interes, nije rješenje. Tu jest problem, ali nije tu najveći problem", rekao je.