Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propovijed u Dubrovniku

Biskup Uzinić: "Istanbulska konvencija nije najteži problem s kojim se mi kao društvo trenutno suočavamo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Biskup Uzinić na propovijedi u dubrovačkoj katedrali poručio je kako u narodu vlada određeni pesimizam i loše ozračje koje nije izazvano raspravama o Istanbulskoj konvenciji.

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u ponedjeljak se na misnom slavlju u dubrovačkoj katedrali u propovijedi dotaknuo i Istanbulske konvencije.

Pročitajte i ovo Ivan Penava "Majka je majka, otac je otac" DP poručio: "Milanović relativizirao značaj Istanbulske konvencije, treba je deratificirati" Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

Uzinić je u propovijedi, između ostalog, rekao kako ozračje i vrijeme u kojem živimo djeluje pomalo pesimistično. Objasnio je kako se pesimistično ozračje osim u Crkvi može primijetiti i u narodu.

"I tu vlada određeni pesimizam i loše ozračje koje nije izazvano raspravama o Istanbulskoj konvenciji, koja nije najteži problem s kojim se mi kao društvo trenutno suočavamo, nego cjelokupnom situacijom u narodu. Taj pesimistični osjećaj se može steći kad iz godine u godinu slušamo statističke podatke o izumiranju hrvatskog naroda, o tome da se sve manje mladih ženi, da se sve kasnije žene, da ne sklapaju crkvene brakove, da je sve više rastava, da nas sve više umire a manje rađa, da nas se sve više iseljava, pa da je naša zemlja postala zemlja u kojoj više nije poželjno živjeti. Kao da su se zaludu borili oni koji su položili svoje živote za našu slobodu", rekao je.

Dubrovački biskup rekao je i kako zna da ima ljudi koji imaju probleme s plaćama i koji su nezaposleni, ali mišljenja je da je moguće imati drugačije ozračje.

"Upirati samo prstom u druge, u Vladu, Sabor, ili u one koji su devedesetih godina popljačkali Hrvatsku, koji su gledali samo sebe i svoj interes, nije rješenje. Tu jest problem, ali nije tu najveći problem", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene