Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješni načelnik

Tomislav Panenić – novi ministar gospodarstva koji je uspješno privukao novac iz EU fondova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Panenić, načelnik općine Tompojevci novi je ministar gospodarstva u Vladi Tihomira Oreškovića.

Načelnik općine Tompojevci i predsjednik Hrvatske mreže za ruralni razvoj Tomislav Panenić u Sabor je, na proteklim parlamentarnim izborima, ušao na listi MOST-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki interes Tko će preuzeti velike poljoprivredne kompanije u Hrvatskoj? Oglasila se Fortenova Slika nije dostupna Bivši dekan agronomije Davor Romić - biografija novog ministra poljoprivrede

Predstavljen je kao jedan od novih ministara u novoj Vladi mandatara Tihomira Oreškovića.

Rođen je 12. ožujka 1973. u Nurtingenu u Njemačkoj.

Načelnik je postao predvodeći neovisnu građansku inicijativu koja je nastala iz revolta dotadašnjim vođenjem općine. Panenić je, kako se navodi u biografiji, sveučilišni specijalist poduzetništva, predsjednik Hrvatske mreže za ruralni razvoj, predsjednik Lokalne akcijske grupe Srijem, član Upravnog odbora međunarodne organizacije Dunavski centar za kompetenciju.

Dragovoljac je Domovinskog rata od 1991. do 1992. godine.

Nakon više godina rada u privatnom sektoru, od 2005. godine je voditelj razvojne agencije Ureda za međunarodnu suradnju TINTL, od 2007. do 2010. bio je vukovarsko-srijemski koordinator programa Svjetske banke pri Ministarstvu regionalnog razvoja.

Pripremio je više od 50 projekata vrijednih preko 100 milijuna kuna koji su financirani iz fondova Europske unije, Svjetske banke i drugih međunarodnih organizacija.

Projekt navodnjavanja Općine Tompojevci, zajedno s Općinom Lovas, koji je vodio Panenić, proglašen je najuspješnijim lokalnim EU projektom od 2012. do 2014. godine.

U braku je sa suprugom Anicom i otac je dvije kćerke, Karle i Lorane.

U obraćanju u MOST-u, Božo Petrov ga je predstavio kao osobu koja se pokazala najuspješnijom na projektima u regionalnim fondovima.

'Nadam se da ćemo uspješno surađivati i da ćemo pomoći i drugim resorima i da ćemo biti potpora naporima da gospodarstvo Hrvatske postane probitačno i konkurentno', rekao je Panenić na predstavljanju javnosti u MOST-u.

Ministar, među ostalim, posjeduje 12 oranica, 4 vinograda, te stan u Osijeku od 58 kvadrata koji prema imovinskoj kartici vrijedi 500 tisuća kuna. U imovini su prijavljena dva automobila, dva traktora i radni stroj. Ima dionice u fondu branitelja. Panenić nema prijavljene ni štednju niti kredit.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene