Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bijesni magarac ugrizao je djevojčicu za potkoljenicu, a njezinog brata za ruku.


Neobični napad dogodio se ovih dana na obiteljskom imanju u koprivničkom prigradskom naselju Herešin, piše Slobodna Dalmacija. Magarac koji je izgrizao djecu inače je kućni ljubimac obitelji.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Urnebesna reakcija djevojčice: 'Nisam htjela brata, hoću...' Slika nije dostupna Djevojčica mlađem bratu objašnjava kako stvari funkcioniraju...

Djevojčica se igrala kao i inače u ograđenom prostoru u kojem je bio magarac. Odjednom ju je ugrizao za nogu i nije ju ispuštao. Da je situacija ozbiljna shvatio je susjed koji je dotrčao do mjesta događaja i spasio djevojčicu.

Magarac je tada ugrizao i brata djevojčice za ruku. Sve tri osobe koje su bile u doticaju sa slinom magarca zaštićene su cjepivom i imunoglobulinom koji ima trenutno djelovanje. Magarac je odmah nakon nemilog događaja eutanaziran, a analiza njegove glave pokazala je da je životinja bila zaražena bjesnoćom. Pretpostavlja se da se u staju uvukla bijesna lisica te ugrizla magarca i tako ga zarazila bjesnoćom.