Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cilj im je ujediniti ljude

Biciklom krenuli na poseban, tristo kilometara dugačak put: "Čovjek se puno preispituje kada dođe tamo i vidi onaj vodotoranj…"

Aktualno Galerija Biciklom za Vukovar - 3 Biciklom za Vukovar - 3 Foto: DNEVNIK.hr Biciklom za Vukovar - 1 Biciklom za Vukovar - 1 Foto: DNEVNIK.hr Biciklom za Vukovar - 2 Biciklom za Vukovar - 2 Foto: DNEVNIK.hr Špiro Janović Špiro Janović Foto: DNEVNIK.hr +0 Mihael Teškić Galerija 1/5 >>
Uoči obljetnice pada Vukovara, devetero volontera otisnulo se iz Zagreba na tristo kilometara dugačak put za Vukovar, kojim žele odati počast žrtvi grada heroja te ujediniti građane.

Njih devetero krenulo je iz Zagreba biciklima za Vukovar. Na dva kotača prijeći će tristo kilometara u četiri dana, kako bi 18. studenog sudjelovali u Koloni sjećanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TUŽNE OBLJETNICE Obilježeno 30 godina ratnih stradanja Borova i Nadina: "U ovoj hali su nas masakrirali, strijeljali..." Dragutin Guzinski iz Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih VUKOVAR 30 GODINA Bivši vukovarski logoraš: "Izgledalo je kao da sam došao na Mjesec. Ni jednog drveta ni kuće nije bilo, sve je bilo sravljeno sa zemljom''

Akcija biciklom za Vukovar, postala je tradicija koja se održava od 2011. godine, kada je skupina prijatelja poželjela odati pijetet žrtvama grada na drugačiji način. Kažu kako je cilj akcije ujediniti ljude, i održati sjećanje na žrtvu koju su branitelji podnijeli.

"Potrebno je da se mi sjetimo toga, da se sjetimo njihove žrtve, da prepoznamo u samima sebi taj potencijal, da damo nešto za svoju zemlju", kazao je državni tajnik Ministarstva branitelja Špiro Janović.

"Vukovar je jedan veliki simbol nade i jedne pobjede, malo tuge, ali to je ono što čovjeku treba. Mi se tek pred ponorom mijenjamo, a ovom akcijom kada se biciklira, čovjek se puno preispituje, gleda, kada dođe tamo i vidi onaj vodotoranj to je jedan predivan osjećaj koji bi trebao svatko iskusiti", zaključio je volonter akcije biciklom za Vukovar, Mihael Teškić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene