Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prvi put u povijesti

Hrvatski grad uvodi besplatan javni prijevoz: Putnicima će ipak trebati karta, pogledajte kako ju mogu dobiti

Autobus
Autobus Foto: Nera Šimić
Grad Velika Gorica je za svoje građane osigurao besplatni javni prijevoz novog prijevoznika.

Prvi put u povijesti građani Velike Gorice od ponedjeljka, 1. srpnja, imat će osiguran besplatan javni prijevoz, a dobit će i prepoznatljive autobuse, najavio je u petak Ured velikogoričkog gradonačelnika.

  Pročitajte i ovo Ilustracija Kaštel Sućurac Tragedija u Dalmaciji: Muškarac radio na skeli, ubila ga struja

Objavljeni su vozni redovi za svih 16 linija na kojima će prometovati Arrivini autobusi na području Grada Velike Gorice. S novim prijevoznikom uvode se i nove linije kojima će se s Velikom Goricom povezati željeznički kolodvor, poslovna zona Meridan 16, te Velika Mlaka i Mičevec.

Prethodno, Grad Velika Gorica i Arriva potpisali su sedmogodišnji ugovor o pružanju usluge komunalnog linijskog prijevoza, a njegova ukupna vrijednost je 20,5 milijuna eura bez PDV-a.

Iako će lokalni prijevoz biti besplatan, putnici će zbog odredbi zakona o komunalnom linijskom prijevozu putnika morati imati besplatnu kartu.

Pročitajte i ovo Morska obuka pripadnika 11. naraštaja Središta za razvoj vođa Marko Babić - 28 Na Korčuli VIDEO/FOTO Hrvatski vojnici u akciji: Pogledajte kako se snalaze na morskoj obuci

Svaki putnik će besplatnu kartu dobiti kod vozača prilikom prve vožnje autobusom, te će nakon toga tu kartu moći koristiti kao stalni pokaz. Besplatne se karte mogu preuzeti i u prizemlju zgrade Gradske uprave.

Na linijama između Zagreba i Velike Gorice i dalje će voziti ZET-ovi autobusi.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene