Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priložio i fotografije

FOTO Vili Beroš i supruga snimljeni kod urara bez maske. Ministar se opravdava: "Pio sam mineralnu"

Beroš kod urara
Beroš kod urara DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Beroš kod urara Beroš kod urara Foto: DNEVNIK.hr +0 Beroš kod urara Galerija 1/2 >>
Ministar zdravstva Vili Beroš snimljen je u jednoj urarskoj radnji u Zagrebu bez maske. Mediji su prenijeli tu fotografiju, a uskoro je uslijedilo objašnjenje.

Na vratima radionice istaknuto je kako je maska u tom prostoru obavezna. No Beroš ni njegova supruga u trenutku kad je fotografija snimljena nisu je imali. 

"Za vrijeme ulaska u trgovinu moja supruga i ja smo imali maske kao i tijekom cijelog boravka u trgovini. Jedino smo skinuli masku prilikom konzumacije mineralne vode", izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš na molbu portala DNEVNIK.hr.

Kasnije je stigla i izjava kojom je detaljnije obrazložio svoj stav.

"Logično je za pretpostaviti da se prilikom konzumacije pića ne može nositi maska. Štoviše, kada tu razinu rizika kao društvo ne bismo tolerirali, nitko ne bi mogao raditi. Međutim, ako se maska nosi ostalo vrijeme boravka u zatvorenom prostoru, smanjuje se razina rizika na prihvatljivu što sam i ja sa suprugom učinio. Uz sve navedeno, svi prisutni su bili cijepljeni te se time vjerojatnost širenja zaraze svela na zanemarivu razinu. Navedeno potkrepljuju i snimke nadzornih kamera koje je ustupio vlasnik trgovine," naveo je ministar koji je priložio dvije fotografije kao dokaz. 

Na njima se vidi kako ministar i supruga ipak nose maske. 

Fotografiju na kojima je Beroš bez maske prvi je objavio portal Teleskop.hr

  Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U OČEKIVANJU PETOG VALA Omikron zove na oprez: Beroš otkrio koliko je ljudi cijepljeno booster dozom

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene