Ministar zdravstva Vili Beroš snimljen je u jednoj urarskoj radnji u Zagrebu bez maske. Mediji su prenijeli tu fotografiju, a uskoro je uslijedilo objašnjenje.

Galerija Beroš kod urara +0 Beroš kod urara

Na vratima radionice istaknuto je kako je maska u tom prostoru obavezna. No Beroš ni njegova supruga u trenutku kad je fotografija snimljena nisu je imali. 

"Za vrijeme ulaska u trgovinu moja supruga i ja smo imali maske kao i tijekom cijelog boravka u trgovini. Jedino smo skinuli masku prilikom konzumacije mineralne vode", izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš na molbu portala DNEVNIK.hr.

Kasnije je stigla i izjava kojom je detaljnije obrazložio svoj stav.

"Logično je za pretpostaviti da se prilikom konzumacije pića ne može nositi maska. Štoviše, kada tu razinu rizika kao društvo ne bismo tolerirali, nitko ne bi mogao raditi. Međutim, ako se maska nosi ostalo vrijeme boravka u zatvorenom prostoru, smanjuje se razina rizika na prihvatljivu što sam i ja sa suprugom učinio. Uz sve navedeno, svi prisutni su bili cijepljeni te se time vjerojatnost širenja zaraze svela na zanemarivu razinu. Navedeno potkrepljuju i snimke nadzornih kamera koje je ustupio vlasnik trgovine," naveo je ministar koji je priložio dvije fotografije kao dokaz. 

Na njima se vidi kako ministar i supruga ipak nose maske. 

Fotografiju na kojima je Beroš bez maske prvi je objavio portal Teleskop.hr

  Vili Beroš Omikron zove na oprez: Beroš otkrio koliko je ljudi cijepljeno booster dozom

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju