Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Najveći genocid srpskog naroda'

Beograd: Komemoracija u povodu obljetnice Oluje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici Srba izbjeglih iz Hrvatske zatražili su na komemorativnom skupu posvećenom Srbima poginulim u vojno redarstvenoj akciji Oluji da Srbija i Hrvatska pronađu ‘trajno i pravedno’ rješenje za probleme izbjeglih.

Na skupu održanom pred beogradskom crkvom sv. Marka u povodu 14. obljetnice Oluje, predstavici izbjeglih Srba naveli su kako im u Hrvatskoj još nisu priznata stanarska prava, te da hrvatske vlasti odbijaju priznati pravo na mirovinu umirovljenicima izbjeglim u Srbiju. Tvrdeći kako je u akciji hrvatskih snaga ubijeno oko dvije tisuće Srba, a protjerano njih više od 250 tisuća, zatražili su da se riješi pitanje nestalih Srba te kazne odgovorni za zločine počinjene tijekom akcije.

Pročitajte i ovo Snimke uništenja u Gazi Odbijen zahtjev Izraela Međunarodni sud donio presudu o izraelskom napadu na Gazu: "Moraju poduzeti hitne mjere..." Obitelj oplakuje mrtve u Gazi Ljudska prava Izvjestiteljica UN-a upozorila na ono što čini Izrael: ''Nikada nisam vidjela takav horor''

>> Građani o sutrašnjem prazniku malo znaju

Među oko tisuću okupljenih mogli su se vidjeti transparenti s natpisima ‘Oluja još traje’, ‘Hrvatska odugovlači rješenje sudbine nestalih krajišnika’ i ‘Vratite nas u Krajinu’, pri čemu su u znak prosvjeda mnogi od njih na za to postavljenoj ploči ispred crkve izvjesili ključeve svojih napuštenih domova. Komemorativnom skupu prethodilo je bogoslužje za žrtve Oluje, kojemu je nazočio srbijanski predsjednik Boris Tadić. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene