Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Građani o sutrašnjem prazniku malo znaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti jedan je od 14 praznika u Hrvatskoj. Za građane to je još jedan slobodan dan, a o samom značenju praznika malo znaju.

Hrvatska će sutra po 14. put obilježiti državni praznik podužeg imena - Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a od prošle godine i Dan hrvatskih branitelja. Praznik je to u čast uspješnog kraja akcije Oluja, oslobođenja Knina. Pomislili bismo, pa tko to ne zna? No, prolaznici koje smo upitali ipak nisu znali. Ništa bolje nije i znanje građana o Danu državnosti, državnog praznika na spomen odluke Hrvatskog sabora iz 1991. godine o proglašenju suverenosti i samostalnosti Hrvatske. Zbog tog praznika ne radimo 25. lipnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dan pobjede i domovinske zahvalnosti Oluja: U 84 sata oslobođeno 10.500 četvornih kilometara Slika nije dostupna Podignut državni stijeg Započela proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

Četrnaest praznika godišnje

'Ma nemojte me to pitati, ja se s tim uopće ne opterećujem, kažem vam da mi je svaki dan praznik, to se veže za rad, onda je i praznik pa ne radite, a sad, evo, ja ne znam ni kad je Gospa!', rekla je jedna žena. Hrvatska godišnje ima 14 praznika. Što bi tek rekli Švicarci koji ih na godinu obilježe čak 19. Na drugom mjestu su Švedska i Portugal sa 16 državnih praznika. Najmanje ih ima Turska, tek sedam, a Makedonija i Nizozemska deset. Hrvatski državni praznici gradivo su koje će građani očito češće morati ponavljati. Bili oni rođeni za vrijeme Domovinskog rata, ili puno prije njega.

Jeste li vi znali koji je sutra praznik prije nego ste pročitali članak?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene