Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U obrani brata

Bečić: Kerum će se pojaviti u javnosti kad on to odluči, a ne vi novinari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U splitskom prigradskom naselju Sirobuja započeli su radovi na kanalizaciji. Gradonačelnik Kerum nije se pojavio.

Gradnjom navedene kanalizacije biti će obuhvaćeno 600 kućanstava, u kojima živi 3.000 stanovnika. Radove su zajedno pokrenuli kotor Sirobuja i grad Split, tako da će oni biti financirani dijelom od samog Grada, a dijelom od građana.

Pročitajte i ovo Autocesta, ilustracija počinju radovi Važna obavijest iz HAC-a: Od utorka otežan promet na autocesti A3 Pobuna u Karlovcu - 3 Svaki dan nova pukotina Izbila pobuna, traže hitno zaustavljanje radova: "Ja izađem, ali iznad mene žive ljudi s troje male djece"

Dogradonačelnika Juru Šundova smo upitali kako mu se čini da teku stvari oko izgradnje kanalizacije. 'Samo da je svaki dan ovako', odgovorio je.

Na pitanje da je gradonačelnik Kerum bio s njim i bi li mu pomogao Šundov je rekao kako bi Kerum i sam sjeo u bager. 'Da je gradonačelnik ovdje, onda bi on upalio bager. On zna raditi s bagerom, ja ne znam, ali ja to u njegovo ime radim', istaknuo je Šundov.

Odgovarajući na pitanja novinara, Šundov je istaknuo kako se radi o projektu, o kojem se razmišljalo već 30 godina. Posljednjih desetak godina trajala je izrada dokumentacije. 'Rekao bih da je projekt star oko tri i pol godine, odnosno kad smo mi došli na čelo ovog grada, u smislu ozbiljnosti realizacije ovog projekta', rekao je Šundov.

'Mi smo u našoj predizbornoj kampanji govorili kako ćemo urbanizirati grad Split. ovo je dokaz da mi to radimo', istaknuo je. Kanalizacija koja je danas počela s gradnjom, kaže Šundov, vrijedi oko 50 milijuna kuna.

Bečić uvjerena u Kerumov reizbor za gradonačelnika

Na otvaranju radova kanalizacije nazočila je i Nevenka Bečić, gradonačelnikova sestra, koja je na pitanje novinara o nadolazećim izborima rekla kako vjeruje da će aktualna gradska vlast, sa Željkom Kerumom na čelu dobiti još jedan mandat.

'Duboko sam uvjerena da hoćemo, jer kao što vidite, danas svjedočimo činjenici da se ispunjava još jedno predizborno obećanje gradonačelnika Željka Keruma, koji je u predizbornoj kampanji 2009. godine izjavio i obećao kako će obogatiti život svojih sugrađana, koji žive na istočnim dijelovima grada Splita, a što je, između ostalog, pretpostavljalo i izgradnju kanalizacijskog sustava', istaknula je Bečić.

Bečić je odgovorila i na špekulacije hoće li se Kerum sam ponovno kandidirati, ili će to prepustiti nekim od svojih suradnika. 'On je uvijek znao suradnike izuzetno dobro izabrati, a da je tome tako, svjedoci smo ove tri i pol godine, otkako smo na ovim funkcijama, tako da u njegov izbor i opredjeljenje, niti u sljedećoj kampanji ja ne sumnjam', rekla je Bečić.

Novinare je zanimalo gdje je gradonačelnik i kad će se pojaviti na negdje po službenoj dužnosti. 'Kad on to odluči. Nikad nitko s njegovim životom nitko nije mogao upravljati pa evo, nećete niti vi novinari. On to ne dopušta', napomenula je Bečić.

Na pitanje je li u razmimoilaženju s Kerumom u privatnoj tvrtki, Bečić je na svoj način reagirala. 'Bože sačuvaj. Tolika gomila gluposti i neistina vi novinari plasirate u javnost da svaki komentar na to vaše pitanje je suvišan', rekla je Bečić. Na kraju je poručila da je s bratom u predobrim odnosima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebooka 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene