Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Oni koji su sudjelovali u agresiji'

Bebić: Optužbe na Šeksov račun u političke su svrhe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić danas je izjavio kako je sklon vjerovati da se optužbe na račun potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa, da je kao šef tamošnjeg kriznog štaba bio odgovoran za zločine u Slavoniji 1991., u javnost plasiraju u dnevno-političke i neke druge svrhe, pa i od onih koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku.

'Što se tiče Vladimira Šeksa, jako je zanimljivo da se sada, u ovom vremenu pojavljuju neke pritužbe ili tužakanja koje su već 20 godina poznate javnosti, odjednom, zbog trenutnih političkih i drugih interesa, jer je očito da ovo treba promatrati u kontekstu da ništa nije slučajno i da se sve odvija na neki način usklađeno od onih koji žele potencirati neke stvari kada im to odgovara, a kada im ne odgovara o tome će šutjeti', rekao je Bebić u emisiji Hrvatskog radija 'S Markova trga'.

Pročitajte i ovo Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku

Podsjetio je da je i sam bio šef kriznog štaba za Južnu Dalmaciju, u vrijeme dok je Šeks tu funkciju obnašao u Istočnoj Slavoniji, te da stoga zna koje ovlasti i prava nosi ta funkcija te kakva je u to vrijeme bila situacija.

>> 'Oprost od Beograda ne tražim, niti bih ga dao'

>> Ekskluzivno - optužnica protiv Šeksa

'Ne mogu niti ću prihvatiti da oni koji su izvršili agresiju na Hrvatsku ili njihovi eksponenti, koji su sudjelovali u zločinima diljem Hrvatske, a hrvatski domoljubi i branitelji nisu nigdje prelazili granicu pa nisu ništa ni napravili u tom smislu, da nam oni sada budu mjera je li nešto zakonito ili nezakonito', poručio je Bebić.

Naglasio je da je odluka o tome je li bilo zločina i drugih nezakonitosti isključivo u nadležnosti pravne države, 'i ne trebaju nam nikakvi kojekakvi sa strane koji će iz svojih osobnih, političkih i drugih interesa svako malo u hrvatsku javnost nešto plasirati, da se mi zabavimo oko toga, a zaboravimo na neke druge stvari'.

Bebić ponavlja da je Sanader bio na službenom putu

Ne slaže se s konstatacijama o odbjeglom bivšem premijeru, jer je Sanader, kako je rekao, bio na službenom putu (u Austriji). 'Sve što se u javnosti događa je razumljivo, ali moramo se vladati kao pravna država, a ne samo kada nam to odgovara i ide nam u prilog, poručio je.

'Moramo se naučiti da se takve stvari događaju i naviknuti se da postoji pravna država u koju se svi zaklinjemo', dodao je Bebić.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene