Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

A iza, za javnost zatvorenih vrata, Vlada je odlučila da Gradu Hvaru ipak neće dati 25 posto plus jednu dionicu Sunčanog Hvara. Time se, zapravo, izgubio smisao referenduma na kojemu su se Hvarani trebali izjasniti je li im prihvatljiv plan spašavanja Sunčanog Hvara kakav je zamislila Vlada.


A takav , tvrde, ide na ruku Orco grupi, stranom vlasniku tvrtke. Gradonačelnik Hvara, Pjerino Bebić tvrdi kako Vlada, ovakvom odlukom, radi pritisak na Hvarane.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Prestanite s prodajom imovine Sunčanog Hvara' Slika nije dostupna Bebić i mali dioničari odbijaju nagodbu za Sunčani Hvar

Pjerino Bebić, gradonačelnik Hvara, kaže kako je ovo dokaz da Vlada Republike Hrvatske nikad nije htjela gradu Hvaru dati kontrolni paket i da je uvijek sa Hvarom, s gradom Hvarom i izaslanstvom grada Hvara pričala sa figom u džepu.

'Meni iz nepoznatih razloga i ne znam iz kojeg interesa, vlada je uvijek i bezuvjetno štitila interes Orca. Moram reći da građani grada Hvara su se znali oduprijeti Mlecima, znati će se oduprijeti i Vladi gospodina Ive Sanadera', rekao je Bebić za Novu Tv.