Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska prijeti Orcu

'Prestanite s prodajom imovine Sunčanog Hvara'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fond za privatizaciju zaprijetio je luksemburškoj Orco grupi oduzimanjem dionica Sunčanog Hvara.

Potres u Sunčanom Hvaru pred samu sezonu! Partnerstvo države sa većinskim vlasnikom Orcom je pred raskidom. Orco je zbog besparice naime odlučio prodati hvarsku kavanu Pjaca i autokamp Vira. Fond za privatizaciju upozorava da se time krši sporazum te da je i to dovoljan razlog za raskid. 'U slučaju da Ulagač u navedenom roku ne udovolji zahtjevu Fonda za privatizaciju i ne otkloni razloge za raskid, Fond će sporazum jednostrano raskinuti te zatražiti od Ulagača da sve svoje dionice prenese Fondu bez naknade', stoji u pismu. Kako neslužbeno doznajemo u Orcu ne strahuju od raskida ugovora. Tvrde da im se tako može oduzeti samo dio dionica - odnosno da bi im nakon raskida ugovora još uvijek ostalo 49 posto dionica. No, za sad još uvijek ne žele službeno reagirati. Gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić, jutros je razgovarao sa potpredsjednikom Vlade Ivanom Šukerom te su se složili 'da ima naznaka da Orco grupa krši neke stavke ugovora'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova blokada?! Pjerino Bebić zatražio blokadu dionica 'Sunčanog Hvara' Slika nije dostupna Bebić optužuje Polančeca za 'mutne' poslove oko Sunčanog Hvara

 

Prodaju Sunčanog Hvara Orcu dogovarao je Damir Polančec. Luksemburžani su dionice dobili uz obavezu da će ulaganjem i stabilnim poslovanjem preporoditi Sunčani Hvar. 'Orco je uništavao, a ne stabilno poslovao. Kad su oni došli mi smo imali 500.000 noćenja, a sad imamo jedva 120', kazao je Bebić. Luksuzni Orcov turizam je čini se promašio. U pet godina neuspješno su ulagali natukavši gubitke od skoro pola milijarde kuna. Šef fonda za privatizaciju danas je dao naslutiti kako postoje neki novi kupci za Sunačeni Hvar, no bit će zanimljivo vidjeti što na to kaže Orco grupa koja se još nije izjasnila hoće li poslušati Fond ili pak nastaviti sa planiranom rasprodajom imovine. Onaj tko na idealnim hvarskim lokacijama i u turističkom biznisu pet godina ne zna zaraditi, možda bi zaista sam trebao otići, no pitanje je i zašto se Orcku toliko dugo toleriralo očito loše poslovanje. Jedino objašnjenje čini se opet leži u politici. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene