Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usvojen Polančecov plan

Bebić i mali dioničari odbijaju nagodbu za Sunčani Hvar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnjoj skupštini Sunčanog Hvara nastavljeno je otpetljavanje kompliciranih imovinsko-pravnih odnosa posrnule tvrtke. Skupština je dala Upravi zeleno svjetlo za provedbu tzv. Polančecovog plana.

Nakon skupštine predstavnik Orco grupe Dragan Lazukić nije krio zadovoljstvo. Kompanija koja je prvim javno - privatnim partnerstvom u Hrvatskoj postala većinski vlasnik Sunčanog Hvara i onda ga dovela pred stečaj - dobiva novu šansu.

Pročitajte i ovo Poziv: Deponij smeća na Hvaru - 1 Sekunda do katastrofe Ekocid na jednom od najljepših jadranskih otoka: "Evo, otok ljubavi. Muhe nas jedu, smrad se čuje..." Slika nije dostupna Hrvatska prijeti Orcu 'Prestanite s prodajom imovine Sunčanog Hvara'

Najviše zahvaljujući Fondu za privatizaciju koji je kao drugi najveći dioničar prihvatio prijedlog skupštine i dao Orcu mogućnost da imovinski spor sa Gradom i Crkvom riješi tako što im može ponuditi tri nekretine u vlasništvu poduzeća.

Novi partner jedini je spas za Sunčani Hvar. Tog je svjesna i Vlada pa mu je danas preko svog predstavnika Vedrana Duvnjaka omogućila put spasa. Duvnjak se prošli put okrenuo protiv svog šefa Polančeca i odbio dići ruku za njegov plan. Bojao se da će Orco kada namiri Grad Hvar sa nekretnima zauzvrat stekne kontrolu nad 86 posto dionica sve rasprodati i otići iz Hrvatske. Danas je dobio jamstvo.

Orco samostalno može raspolagati samo hotelskim naseljem Sirena dijelom hotela Dalmacija kako bi namirili Crkvu i Grad. No plan Vlade i Orca ne prihvaća gradonačelnik Hvara Bebić koji kontrolira sve male dioničare. Neće nekretnine, hoće 25 posto plus jednu dionicu Sunčanog Hvara prema prvotnom dogovoru i upozorava.

'Može se dogoditi da Orco, većinski vlasnik svih dionica više neće trebati niti vas niti Vladu niti Duvnjaka niti Grad Hvar', smatra Pjerino Bebić. Komplicirana priča sa vrlo jednostavnim i teškim posljedicama:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene