Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što nas očekuje idućih dana?

Baš na početku produljenog vikenda: Još dva dana sunčano i vruće, a onda stiže promjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskoro nam stiže promjena vremena.

Još dva dana vrijeme će biti većinom sunčano i vruće, uz tek mogućnost za sporadične pljuskove u kopnenom dijelu zemlje, a onda će se promijeniti, i to baš na početku produljenog vikenda.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Petak donosi pljuskove i grmljavinu, mjestimice vrlo vjerojatno i obilniju kišu, i osjetno, osjetno hladniji zrak nad naše krajeve zbog kojeg ćemo učiniti korak unatrag i iz ljetnih temperatura na koji dan ipak se prisjetiti proljeća. No kako će iza petka ponovno biti sunca, neće biti hladno, ali bit će svježije.

Zasad smo u polju povišenog tlaka, a na sjeveru se nalazi hladnija zračna masa koja će se danas i sutra polako premještati preko Europskog kontinenta i do nas stići u petak. A dotad smo u ljetnom režimu.

Današnje jutro bit će većinom sunčano i prilično toplo. Čak će i u kopnenom dijelu temperatura biti blizu 20 stupnjeva, nešto svježije uobičajeno u gorju, oko 15, dok se na Jadranu očekuje između 20 i 25 stupnjeva. Bit će i nešto bure, osobito u početku. Podno Velebita bit će i jaka, no slabjet će i poslijepodne okrenuti na sjeverozapadnjak.

Pretežno sunčano zadržat će se i u drugom dijelu dana, uglavnom i suho, a mala je mogućnost za kakav pljusak. Temperatura ide i do 31 stupanj.

Vrlo slično bit će na istoku, u Slavoniji i Baranji: većinom sunčano, vrlo toplo i vruće. Prolazno uz više oblaka ovdje je moguć pokoji pljusak, pa i grmljavina, no veći dio dana ipak će biti sunčano i 30-ak stupnjeva u hladu, baš kao i na sjevernom Jadranu, premda ni u gorju neće biti mnogo manje, odnosno bit će oko 27 stupnjeva. Bura će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Na nebu neće biti mnogo oblaka, uglavnom će prevladavati sunčano, jedino u gorju ima malih šansi za možda kakav pljusak.

Slično će biti i u unutrašnjosti Dalmacije. Obalu inače očekuje većinom sunčan i u svakom slučaju vrlo topao, pa i vruć dan. Malo bure tek ujutro, potom zapadnjak i sjeverozapadnjak. Termometri će pokazivati najmanje 30, ali ne i više od 32 stupnja u onom najtoplijem dijelu dana.

Temperatura mora je između 21 i 25 stupnjeva. UV indeks u cijeloj će zemlji i danas i sutra biti vrlo visok.

Što nas očekuje do kraja tjedna?

I četvrtak nam nosi slično vrijeme, dosta sunca i visoke temperature, no u petak zato stiže ozbiljnije pogoršanje, koje doduše, što se oblaka i kiše tiče, neće trajati dugo, premda će biti intenzivno i može biti obilnije kiše. S ovom promjenom očekuje se osjetan pad temperature, a taj hladniji zrak nad našim područjem ipak će se zadržati koji dan. Uz sunce, neće biti hladno, ali isto svježije nego do sad.

I na moru će u četvrtak još prevladavati sunčano te vrlo toplo i vruće, a u petak promjenjivo oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. I ovdje će osvježiti, osobito jer će s ovim poremećajem zapuhati i bura. Vrijeme možda neće biti idealno za plažu, no, srećom, već u subotu ide smirivanje vremena i sunčaniji dani koji bi ipak mogli spasiti ovaj produljeni vikend.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene