Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bespravni graditelj

Barbarić kuću ruši, ali se i tuži, ako pobijedi dobit će od države naknadu štete: Lokaciju posjetila inspekcija

Aktualno Galerija Rušenje vile - 2 Rušenje vile - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Rušenje vile - 3 Rušenje vile - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Rušenje vile - 4 Rušenje vile - 4 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Rušenje vile - 1 Galerija 1/4 >>
Zanimljivo je kako se smjena Filipovića događa samo nekoliko dana nakon što je s mjesta predsjednika Uprave HEP-a smijenjen Frane Barbarić. Podsjetimo, on je morao otići zbog sada najpoznatije ilegalne gradnje u Hrvatskoj, a u utorak ujutro je počelo rušenje njegove vile na Hvaru. U sljedećih nekoliko dana rušenje bi se trebalo finalizirati.

Pola godine nakon prve kazne za bespravnu gradnju, počelo je rušenje hvarske vile bivšeg šefa HEP-a.

Frane Barbarić sam ruši kuću, iako tvrdi da je inspektorat pogriješio. Pravdu će potražiti na Visokom upravnom sudu, a ako sud presudi u njegovu korist, od države će tražiti naknadu štete.

Prizemlje i prvi kat, prizemlje s dvostrešnim krovom, bazen sa strojarnicom i cisternom te zid i stubište u sljedećih nekoliko dana odlaze u povijest. U utorak ujutro je mjesto rušenja posjetila i inspekcija.

Pročitajte i ovo Marko Biočina i voditelji Dnevnika Nove TV ANALIZA DNEVNIKA NOVE TV "Ispada da je premijer Filipovića smijenio zbog odabira suradnika, a on sam je gotovo 30 puta u slučaju ministara odabrao pogrešno"

"Ono što smo saznali je da je izašla građevinska inspekcija iz Splita. Dakle, na sami teren i radili su zapisnik i poduzimali određena postupanja na samome licu mjesta", rekao je načelnik Općine Jelsa Nikša Peronja.

Mještani Jelse i susjedi s pričom su od početka upoznati.

"Šta mislim? Nije trebao graditi. Eto što mislim. Neka mu ruše, ja sam zadovoljna da vam pravo kažem", rekla je Karmela iz Jelse.

Barbarića čekaju i tri kazne Državnog inspektorata u iznosu od 30 tisuća eura.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin, predsjednik SDP-a nova afera Stižu reakcije na smjenu ministra Filipovića: "Duže je bio na semaforu nego u Vladi"

"Postupanje je potrebno da bude prema svakome isto, mi smo u više navrata, dakle od početka svega ovoga, pozivali i gospodina Barbarića i sve ostale stanovnike Općine koji ovdje imaju nekretnine i to, da je po zakonu RH potrebno postupati, a posebno ove sudske presude", smatra Peronja.

Općinsko Državno odvjetništvo u Splitu tvrdi kako je Barbarić bio svjestan da je riječ o zaštićenom obalnom području i kako prethodno nije ishodio pravomoćnu građevinsku dozvolu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene