Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hit ljeta - odmor na salašima

Baranja ruši turističke rekorde, gosti stižu iz cijelog svijeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Baranja ove godine ruši rekorde po broju turističkih dolazaka i noćenja. Tako je, prvi put u 20 godina, zauzela prvo mjesto na ljestvici hrvatskih kontinentalnih odredišta. U prvih 6 mjeseci ove godine ostvareno je 69.000 noćenja, što je porast od 9 posto.

Odmor pod krošnjama tikveških šuma. Marion i Ahim prvi su put u Baranji. A bivše odmorište Josipa Broza Tita - nisu htjeli zaobići.

Pročitajte i ovo PR Oglas Kviz pitanje - Kada ste zadnji puta vozili u suprotnom smjeru od mora? Turisti sve više odlaze u Slavoniju - 2 Novi rekordi Obaraju se rekordi: Ova hrvatska regija ima onaj X faktor koji turisti cijene, a i cijene su pristupačne

'Rado ćemo ponovno doći. Ljudi su druželjubivi i dobri su domaćini. Prekrasno nam je', kazala je Marion Farr iz Njemačke.

Baranjski salaši puni su i ljeti. Kako i ne bi kada goste, umjesto buke tramvaja, budi pjev domaće peradi.

'99 posto gostiju prvo što kažu ujutro kad ustanu je: Joj kako smo se dobro naspavali. Što zbog udobnosti, što zbog mira i tišine', kaže vlasnica salaša Andrea Ipša.

Uz školu jahanja, ovdje se nudi samo domaća, ekološki uzgojena hrana. Knjiga dojmova zato je puna lijepih riječi gostiju iz Finske, Litve, Nizozemske, čak i Japana.

'Ova sezona je pokazala puno novih gostiju, ali i gosti koji su tu bili prije dvije, tri godine ponovno dolaze', kaže gđa. Ipša.

Baranja je primamljiva i ciklo-turistima. Ljepote netaknute prirode otkrili su i gosti iz dalekih zemalja.

'Raduje nas kad vidimo da dolaze gosti iz Malezije, Indije, Kine i drugih egzotičnih zemalja', kazao je Antonio Sobol, direktor županijskog turističkog ureda.

A došlo ih je gotovo 9 posto više nego lani. Iako se ne može mjeriti s ponudom na Jadranu, Baranja je Ahimu bila prvi izbor.

'Došli smo sa psom, pa nam više odgovara odmor ovdje nego na moru', kazao je Nijemac Achim Farr.

Zato je 600 baranjskih kreveta popunjeno do kraja ljeta. A najave i rezervacije potvrđuju da će tako biti i do kraja godine. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene