Ministar Banožić u Zemuniku
Ministar Banožić u Zemuniku Foto: MORH

Ministar obrane Mario Banožić rekao je u utorak u Zemuniku da je nabava višenamjenskih borbenih aviona od strateškog značaja za Republiku Hrvatsku.


''Smatram kako je to od presudnog značaja za daljnji razvoj sposobnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i unaprjeđenja sigurnosti Republike Hrvatske, ali i stabilnosti ovog dijela Europe“, rekao je ministar Mario Banožić prilikom radnog posjeta vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku.

Ministar Banožić u Zemuniku
Ministar Banožić u Zemuniku Foto: MORH

Vezani članci Ministar obrane, Mario Banožić Ministar Banožić: ''Mi se danas opremamo da bi odvratili neprijatelja od hrvatske države'' Rafale F3-R, ilustracija Stigle prve reakcije na odluku hrvatske Vlade o kupovini borbenih aviona: "Snažnog NATO saveznika ovo će učiniti još jačim"

Banožić je u Zemuniku posebno zahvalio pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na angažmanu u protupožarnoj sezoni koja je, kako je rekao, u svom prvom dijelu bila zahtjevnija u odnosu na prošlogodišnju.

Zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Siniša Jurković čestitao je i zahvalio pripadnicima HRZ-a na kvalitetnoj provedbi širokog spektra zadaća. "Pokazali ste spremnost i učinkovitost u svojim misijama i zadaćama. Budite i dalje ustrajni, koncentrirani, maksimalno odgovorni, a osobnim primjerom promovirajte čast i etičnost u radu i djelovanju", rekao je Jurković.

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, brigadni general Michael Križanec izvijestio je ministra Banožića o postignućima i prioritetima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u 2020.

U sklopu boravka u Zemuniku Banožić je obišao eskadrile i smještajne kapacitete vojarne, a posjetio je i Međunarodno središte za obuku specijalnih zračnih snaga (Multinational Special Aviation Program – MSAP TC), čije je aktivnosti predstavio direktor ovog središta pukovnik Tomislav Pušnik, priopćeno je iz MORH-a.