Obavijesti Video Pretražite Navigacija
posjetio Zemunik

Ministar Banožić: ''Nabava borbenih aviona od strateškog je značaja za Hrvatsku''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane Mario Banožić rekao je u utorak u Zemuniku da je nabava višenamjenskih borbenih aviona od strateškog značaja za Republiku Hrvatsku.

''Smatram kako je to od presudnog značaja za daljnji razvoj sposobnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i unaprjeđenja sigurnosti Republike Hrvatske, ali i stabilnosti ovog dijela Europe“, rekao je ministar Mario Banožić prilikom radnog posjeta vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku.

Pročitajte i ovo Pripreme za dolazak aviona Rafale u Hrvatsku - 12 Povijesni prelet FOTO/VIDEO U četvrtak se na hrvatskom nebu ispisuje povijest: Anušić objavio veliku vijest Ivan Anušić Strategija i dinamika Prvi Rafalei uskoro u Hrvatskoj: Anušić otkrio kada dolaze i najavio izmjene još jednog zakona

Banožić je u Zemuniku posebno zahvalio pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na angažmanu u protupožarnoj sezoni koja je, kako je rekao, u svom prvom dijelu bila zahtjevnija u odnosu na prošlogodišnju.

Zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Siniša Jurković čestitao je i zahvalio pripadnicima HRZ-a na kvalitetnoj provedbi širokog spektra zadaća. "Pokazali ste spremnost i učinkovitost u svojim misijama i zadaćama. Budite i dalje ustrajni, koncentrirani, maksimalno odgovorni, a osobnim primjerom promovirajte čast i etičnost u radu i djelovanju", rekao je Jurković.

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, brigadni general Michael Križanec izvijestio je ministra Banožića o postignućima i prioritetima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u 2020.

U sklopu boravka u Zemuniku Banožić je obišao eskadrile i smještajne kapacitete vojarne, a posjetio je i Međunarodno središte za obuku specijalnih zračnih snaga (Multinational Special Aviation Program – MSAP TC), čije je aktivnosti predstavio direktor ovog središta pukovnik Tomislav Pušnik, priopćeno je iz MORH-a.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene