Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poljski predsjednik

'Bankarski sustav je izvor kapitala, a ne problema'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među zemljama koje su najbolje iskoristile resurse Europske unije je Poljska, a njihovi investitori spremni su ulagati u Hrvatsku.

Najnoviji primjer je najveća poljska osiguravateljska tvrtka koja je zainteresirana za kupnju udjela u Croatia osiguranju. Sudjelujući na hrvatsko-poljskom gospodarskom forumu, predsjednik Poljske Bronislaw Komorowski otkrio je kako je tajna uspjeha njegove zemlje u dobrom korištenju fondova, bolnim reformama i zakonima naklonjenima investitorima.

>> Poljska je iz kohezijskih EU fondova povukla 86 posto predviđenog novca

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijeratno doba Rat je stvarna prijetnja, a Europa nije spremna, upozorava Poljska: "Doslovno svaki scenarij je moguć" Ilustracija Rat u Europi Poljska bijesni jer je Rusija povrijedila zračni prostor: Varšava traži objašnjenje Moskve

'Već 20 godina imamo stabilan ekonomski sustav jer kod nas je bankarski sustav izvor kapitala, a ne problema', kazao je Komorowski.

Hrvatska strana složila se kako je još uvijek naš najveći problem nedovoljna konkurentnost. 'U ovoj zemlji nitko nema ništa protiv poljskih investicija ili drugih stranih investicija, mi jednostavno se ne snalazimo kada su u pitanje investicije, pa čak i domaće', kazao je Vidošević.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene