Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Duško Marušić/PIXSELL)
Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Duško Marušić/PIXSELL) Foto: Duško Maruši?/PIXSELL

U noći u kojoj je iznenada preminuo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pojavljuje se sve više nelogičnosti. Pojavile su se informacije da Bandićevi prijatelji uopće prvo nisu okrenuli broj Hitne…


Nakon što je gradonačelniku pozlilo kasno navečer 27. veljače, osobe koje su s njime bile prvo su nazvale ravnatelja Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba Žarka Rašića. Potom je on nazvao dispečerski centar i tražio da se na lokaciju na kojoj je gradonačelnik uputi ekipa Hitne. Tu informaciju potvrdio je sam Rašić u razgovoru za 24sata.

Vezani članci Politički analitičari Žarko Puhovski i Dragan Bagić Analitičari o utrci za Zagreb: "Vanđelić bi sad imao ozbiljne šanse, a vidjet će se je li Škoro kukavica“ Odvjetnik Krešimir Krsnik Bandićev odvjetnik Krsnik za DNEVNIK.hr: "Neprimjereno je sada govoriti o postupcima protiv njega... Uvijek je bio isti, neumoran, samo jurnjava"

"Već smo imali slučajeva da nazovu direktno mene, zamjenicu, predstojnika nekog ureda. Takvih poziva zna biti četiri-pet dnevno. Nije to bio nikakav posebni tretman. Zovu nas direktno i za građane, ali i za ljude na položajima. Nije to ništa neubičajeno", kazao je ravnatelj zagrebačke Hitne pomoći.

Kako pišu 24sata, Rašića je nazvao Vjekoslav Jeleč, pročelnik gradskog Ureda za zdravstvo, kojeg se dosad nije spominjalo kao sudionika druženja na kojemu je bio i Milan Bandić.

Liječnik Redžepi, koji je zajedno s Bandićem bio kod poduzetnika Sergija Ivanovića kada je gradonačelniku pozlilo, rekao je kako su u kobnim trenucima bili u Ivanovićevoj kući. Kuća se nalazi na zagrebačkom Vrhovcu, a u istom dijelu grada navodno stanuje i Bandićeva bliska suradnica Natalija Prica.

DNEVNIK.hr poslao je upit Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba tražeći točnu adresu na kojoj je Hitna pomoć intervenirala kada je Milanu Bandiću pozlilo. Odgovoreno nam je da je upit proslijeđen Službi za informiranje, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.