Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagodio se

Jedan od optuženika u aferi Agram priznao krivnju, za namještanje natječaja dobio uvjetnu kaznu

Milan Bandić stiže na pripremno ročište za aferu Agram (Foto: Dnevnik.hr)
Milan Bandić stiže na pripremno ročište za aferu Agram (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Milan Bandić stiže na pripremno ročište za aferu Agram (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je stigao na Zagrebački županijski sud, gdje se trebalo održati pripremno ročište u slučaju afere Agram. Uz njega, na sudu su se pojavili i drugi optuženici, među kojima su i bivši predsjednik Uprave Zagrebačkog Holdinga Slobodan Ljubičić te Petar Pripuz, predsjednik Uprave trgovačkog društva CE-ZA-R, člana C.I.O.S. grupe. Pripremno je ročište odgođeno te će se održati u ponedjeljak.

Kako javlja reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović, Ante Dodig, optužen zbog zapošljavanja u Plinari, nagodio se za uvjetnu kaznu. Dodig se teretio da je mimo natječaja zaposlio Tihanu Colić, sadašnju direktoricu Gradske plinare.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera Agram "Pa ne gleda se u svaki kamion, dođe drugi i to zatrpa. U čemu je problem?": Na suđenju za pogodovanje Pripuzu preslušane tajne snimke Milana Bandića Slika nije dostupna PRAVOSUDNA TRAKAVICA Nastavljeno suđenje Milanu Bandiću u aferi Agram, svjedok Đukanović: "Za te poslove nikad nismo dobili novac"

Postupak u odnosu na njega je razdvojen, a u poslijepodnevnim satima osuđen je na uvjetnu kaznu od šest mjeseci, uz rok kušnje od dvije godine.

Dodig je, po riječima njegova odvjetnika Mate Matića, priznao optužbe o nezakonitim zapošljavanjima. "Za nas je proces završio i to je najbolje rješenje za našeg klijenta. To je preporuka s obzirom na stanje predmeta... To je najbolje rješenje", kazao je Matić ispred zagrebačkog Županijskog suda.

Na početku slučaja Agram s tužiteljstvom se nagodio i gradonačelnikov suradnik Dragutin Kosić.

Podsjetimo, u optuženičkoj piramidi nakon Bandića, bivšeg šefa Holdinga Slobodana Ljubičića i Pripuza slijede gradonačelnikov savjetnik Željko Horvat, bivši direktor ZET-a Ivan Tolić, Ivan Markušić, referent za javnu nabavu Zagrebačkog holdinga Filip Čulo, direktor Čistoće Miljenko Benko, zamjenica pročelnice gradskog Ureda za imovinsko-pravne poslove Ines Bravić, načelnica odjela za pravne poslove u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove Koraljka Rožanković Uremović, direktor građevinske tvrtke Bramgrad projekt Branko Mihaljević, pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum, pročelnik Bandićeva ureda Miro Laco, glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović te nakon nagodbe osuđeni Kosić i Dodig.

Istraga u slučaju Agram pokrenuta je zbog sumnji da je gradonačelnik sa svojim suradnicima nizom nezakonitosti oštetio grad kojim upravlja godinama, osim u slučaju povezanim s predsjedničkom izbornom kampanjom gdje je zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon izbora 2010. navodno oštetio i Državni proračun.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene