Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dao je nalog da se ovog ljeta sa zgrada na Trgu bana Josipa Jelačića skinu sve reklame jer nema opravdanja da se to ne napravi.


"Osim dva displaya koja ostaju, sve ostalo treba ići dolje. To je odluka Gradske skupštine koju treba provesti", rekao je Bandić u petak novinarima, upitan što je s reklamama na Trgu bana Josipa Jelačića.

Vezani članci Pavo Kostopeč Kostopeč: ''Mislav Herman zbog suradnje s Milanom Bandićem ne bi trebao voditi gradski HDZ'' Zagrebačka Gradska skupština Smanjenje broja gradskih ureda odgođeno, a HDZ poručio: ''Bandićevim uštedama nekada se smijalo''

To što su reklame na središnjem zagrebačkom Trgu upozorio je 20. ožujka 2014. predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor ističući tada da je 1. ožujka 2014. istekao rok za uklanjanje reklama sa zgrada na središnjem zagrebačkom trgu. Kako su i nakon tog Kosorova upozorenja reklame i dalje bile na Trgu, predsjednik zagrebačkog SDP-a i potpredsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić, gotovo je na svakoj konferenciji za novinare na to upozoravao. "To je eklatantan primjer kako se donose odluke koje se ne provode", govorio je Bernardić.

Bandić: Do kraja godine predložit ćemo gradnju garaže ispod HNK

Bandić je istaknuo i kako misli da će sada protočnost, efikasnost i djelotvornost javnih službi u gradu biti bolja, dolaskom nove Uprave Zagrebačkog holdinga na čelu s predsjednicom Anom Stojić Deban. "Mislim i da će direktori trgovačkih društava, konkretno Čistoće i ostalih, sada biti u većoj fazi pripravnosti", rekao je Bandić upitan o požaru koji je jučer izbio u Čulinečkoj ulici na divljem deponiju. Istaknuo je kako je taj požar ugašen, a deponij će riješiti.

Zagrebački gradonačelnik i njegovi suradnici u petak su u Maloj dvorani Koncertne dvorane "Vatroslav Lisinski", održali sastanak s ravnateljima dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova, te predstavnicima vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora vezano za uređenje dječjih i školskih sportskih igrališta. Nakon sastanka Bandić je novinarima izjavio kako je bilo riječi o tome da djeci učine ugodniji boravak na otvorenim prostorima.

"Pozvali smo sve direktore osnovnih i srednjih škola te dječjih vrtića i predsjednike mjesnih odbora da uredimo sportska igrališta osnovnih i srednjih škola, dječja igrališta i igrališta u mjesnim zajednicama. Tamo gdje je koš potrgan da se popravi, tamo gdje je mrežica strgana da se zamijeni, tamo gdje gol štanga nije u redu da se ofarba, da se stavi mreža na golove, da se nacrtaju jasne linije na sportskim borilištima. Jednom riječju - da to izgleda kako Bog zapovijeda", rekao je Bandić.

Najavio je da će za 30 dana imati kontrolu i pozvat će samo one koji ne budu to napravili. "Ukoliko ne budu napravili, imamo mi načina da ih prisilimo na drugi način. Međutim, ja mislim da to neće biti potrebno, da su ljudi shvatili o čemu se radi i da će, ne zbog nas, nego zbog djece i njih, oni to napraviti", poručio je Bandić.

Istaknuo je da za to uređenje svi oni imaju ta sredstva. "Radi se o 30-50.000 kuna po školi. To je milijun i pol do dva milijuna kuna koje oni imaju na svojim računima u pričuvi, a ako nema, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport ima 1,8 milijuna kuna za tu namjenu. Ne bih išao u projekt i da ih privolim da to rade, da nemamo osigurane novce. Riječ je o minimalnim sredstvima, koliko to znači za mlade", rekao je zagrebački gradonačelnik. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju