Milan Bandić i danas je ponovio kako bez kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti Vlada ne bi mogla funkcionirati, a kamoli donositi proračun.

Galerija


Rekao je kako zbog obveza neće biti na sastanku koalicijskih partnera, ali da se s premijerom čuje kada treba i da imaju zaista dobar odnos.

Vezani članci Milanka Opačić i Milan Bandić (Foto: Goran Jakus/Patrik Macek/PIXSELL) Je li i sada ''palo'' cvijeće? Nakon Siniše Varge i Milanka Opačić učlanila se u Bandićevu stranku Slika nije dostupna Djevojka postala hit na internetu: ''Politika je danas živi lopovluk, zaposlila bih se kod svog Bandića''

Iz USKOK-a, kaže, još nitko nije kontaktirao s njim, ali ako ga budu zvali, odazvat će se.

Zapošljavanje kćeri zastupnika Mađera, koje istražuje i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, za njega, kaže, nije upitno.

"Ja još samo dodajem, poručite im da izvade sve vlade do sada koliko su zaposlile tisuća ljudi i čiji su sinovi i kćeri. Ali neće se to usuditi napraviti, vjerujte mi. Neka to naprave i neka predstave hrvatskoj javnosti. Ja ću biti sretan, ali to neće napraviti. Nemaju oni snage za to", rekao je novinarima Bandić.

Iz Povjerenstva su za Dnevnik Nove TV odgovorili kako Povjerenstvo ima tri otvorena predmeta u vezi okolnosti prelazaka saborskih zastupnika u saborski klub ili stranku Milana Bandića.

Prvi predmet otvoren je povodom neanonimne prijave protiv dužnosnice Marije Puh. U prijavi se navode okolnosti prelaska dužnosnice u saborski klub te najava ulaska u stranku Milana Bandića, kao i okolnost zaposlenja brata dužnosnice u ZET-u. 

Drugi predmet otvoren je 7. siječnja 2019.g. protiv dužnosnika Mladena Madjera, zastupnika u Hrvatskom saboru, povodom medijskih natpisa o zapošljavanju kćeri dužnosnika u Zagrebačkoj gradskoj upravi. 

Treći predmet otvoren je povodom današnje neanonimne prijave protiv Milana Bandića, u kojoj se između ostalog navode i okolnosti prelazaka zastupnika u Hrvatskom saboru i Gradskoj skupštini Grada Zagreba u klub stranke BM 365 Stranka rada i solidarnosti. 

"Sva tri predmeta nalaze se u radu, odnosno u fazi su prikupljanja podataka i dokumentacije potrebnih za donošenje odluke pokretanju ili nepokretanju postupaka protiv navedenih dužnosnika", poručuju iz Povjerenstva.