Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Ne smatram se odgovornim za slučaj Varšavske', rekao je Milan Bandić.


Bandić je dodao kako je on, zato što je legalist, samo provodio odluke Gradske skupštine. To je bio razlog kojeg je Bandić naveo i zbog kojeg danas ne smisli održati govor u Gradskoj skupštini. obrušio se i na prosvjednike te zaključio da oni ne prosvjeduju zbog brige o varšavskoj već se pod krinkom javnog interea zapravo bave politikom. 'Neću podleći jogurt-revoluciji', rekao je zagrebački gradonačelnik i dodao da Zelenu akciju i Pravo na grad djeluju za politički angažman u korist Josipa Kregara.

>> Holy: Varšavska je izgubljena bitka

Vezani članci Milan Bandić - 1 Zagreb započinje s podjelom novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu Milan Bandić - 2 Bandić u Banovini: Niste sami, Zagreb će vam pomoći

 Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potvrdio je  da razmišlja o sudjelovanju na idućim parlamentarnim izborima, ističući kako 'ne želi baciti u vodu kapital s predsjedničkih izbora'. 'Neću ja svoj kapital od 300 tisuća glasova iz prvog i skoro 900 tisuća glasova iz drugog kruga predsjedničkih izbora baciti u vodu. Nisam baš takav politički farizej', rekao je Bandić novinarima, u stanci izvanredne sjednice Gradske skupštine, koja raspravlja o stanju u Varšavskoj ulici.

'Bojim se samo Boga'

Bandić nije isključio ni mogućnost da će ići po peti gradonačelnički mandat, a kazao je da njegova radna kampanja traje svaki dan. 'Ja sam prije godinu dana izabran i radim svoj posao svaki dan', rekao je Bandić, odgovarajući na pitanje hoće li se ponovno kandidirati za gradonačelnika. Naglasio je, međutim, da su prije lokalnih izbora parlamentarni. 'Prije toga su parlamentarni izbori pa ćemo donijeti odluku o tome, a tek iza toga su izbori za gradonačelnika', rekao je.

Kad je riječ o projektu Cvjetni, Bandić je ponovno istaknuo da kao gradonačelnik samo provodi odluku Gradske skupštine.'Poštivat ću zakon. Ja ne donosim zakonodavne odluke, nego ih provodim i tako ću činiti i ubuduće, ali neću podleći jogurt revoluciji, bez obzira s koje strane dolazila, pa ni sa strane onih koji su sudjelovali na izborima zajedno s mojim protukandidatima', poručio je.

Bandić kaže i da se ne boji referenduma kojim bi Skupština zatražila njegov opoziv. 'Bojim se samo Boga. Nisam se rodio kao gradonačelnik niti ću umrijeti, ali za razliku od svih ovih koji mašu izborima, referendumima i ne znam čime, ja sam već četiri puta to dokazao i dokazat ću ponovno, kad dođe vrijeme', poručio je. (Hina)