Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ne smiruje se kaos oko plaćanja zagrebačkih vrtića.


Gradonačelnik pleše drmeš na otvorenju brezovičkog vrtića, bespomoćni gradski zastupnici traže pomoć Vlade, roditelji panično ispituju na sve strane. Odvjetnici pak smiruju: ne mogu vas natjerati da platite akontacije, a dijete vam iz vrtića ni u kojem slučaju ne smiju istjerati.

Vezani članci Sprovod Milana Bandića Zagrebački holding i direktor groblja oslobođeni zbog gužve na Bandićevu sprovodu Gordan Maras ( Foto: Dnevnik.hr) Forum mladih SDP-a protiv Bandića: domoljublje se ne pokazuje spomenikom

Gradonačelnika stišću sa svih strana. 'Na ulici dobivam toliko stisaka rukom ljudi običnih da ustrajemo. Ja sam sretan i ponosan što dnevno dobivam toliko pisama', rekao je Milan Bandić. 'Roditelji nas zasipaju pismima da im se prijeti da će im djeca biti izbačena iz programa predškolskog odgoja', rekla je Morana Paliković Gruden, potpredsjednica zagrebačke skupštine. 'Postoji način kako ishoditi da dijete privremeno ima pravo pohađati vrtić dok se ne riješi sporna situacija', rekla je odvjetnica Nicole Kwiatkowski.

Ako dođe do suda, trebalo bi završiti povoljno za roditelje

A spor roditelji nikako ne mogu izgubiti. Kwiatkowski ima savjet za one hrabrije. 'Da plaćaju onoliko koliko su plaćali i do sada i da se ne boje', rekla je. Kwiatkowski smatra da ih Grad ne bi trebao tužiti jer nema zakosnke podloge. 'Mislim da se neće gradonačelnik krenuti zamjerati građanima', dodala je Kwiatkowski.

Ako pak krene u tom smjeru, Kwiatkowski smatra da bi na sudu moglo povoljno završiti. 'Onda postoji pravni lijek, uložiti prigovor i cijela stvar će završiti na sudu i sud će po mom mišljenju donijeti pozitivnu odluku po roditelje', rekla je.

Savjet za one plašljivije je da ipak uplate akontacijske rate. 'Savjet je da plaćaju sad ove akontacijske rate i na kraju godine, kad dobiju vrtićki obračun, da taj obračun ospore i da zatraže povrat više plaćenoga, također sudskim putem', rekla je Kwiatkowski. 'Ja sam se funkcija nauživao, meni ne treba funkcija nego časti i poštenja i uspravne glave u ovom gradu', rekao je Bandić.